Publikavimo data: 2024-06-08
Bagetė su aitriosiomis paprikomis
Bagetė su aitriosiomis paprikomis - tai neįprastas aštraus prieskonio ir švelnios tešlos derinys, puikiai tinkantis mėgstantiems aštriai. Įdomu tai, kad duonoje nesijaučia akivaizdaus aštrumo ar kartumo, iškepus lieka tik lengvas pikantiškumas. Maltos paprikos priedas padeda bagetei suteikti malonų pipirinį atspalvį. Beje, žinoma, kad aštrus maistas veikia medžiagų apykaitą. Jis taip pat padeda šalinti riebalus ir valyti kraujagysles.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlai skirtus ingredientus. Mieles ištirpinkite 100 ml vandens su cukrumi. Mišinį palikite 15 minučių šiltoje vietoje, kad pakiltų putų "kepurė". Įkaitinkite keptuvę su 2 valgomaisiais šaukštais alyvuogių aliejaus, sudėkite į ją paprikas ir kepkite, kol suminkštės. Įmaišykite papriką, gerai išmaišykite ir atvėsinkite.
Žingsnis 2
Užminkykite tešlą. Į atskirą dubenį supilkite persijotus miltus. Dubenyje padarykite nedidelį įdubimą, suberkite mieles ir pipirus ir gerai išmaišykite. Supilkite likusį alyvuogių aliejų ir druską ir užminkykite tešlą. Tada tešlą sudėkite į augaliniu aliejumi pateptą dubenį, uždenkite maistine plėvele ir palikite šiltoje vietoje 1-1,5 valandos.
Žingsnis 3
Paruoškite aitriųjų paprikų bagetę. Darbo paviršių lengvai pabarstykite miltais. Tešlą išlyginkite ir iškočiokite 1,5 cm storio sluoksnį. Suvyniokite į tvirtą ritinį. Užspauskite kraštą ir lengvai susukite kočėlu. Peiliu padarykite įstrižus pjūvius, tada būsimą duoną 20 minučių uždenkite rankšluosčiu. Po to įdėkite tešlą į įkaitintą orkaitę 40-45 minutėms.
Kategorijos