Publikavimo data: 2024-06-08
Bagetė su augaliniu aliejumi
Nedaugelis žmonių gali atsispirti šviežiai ir traškiai bagetei. Ypač jei ji paruošta pagal šį receptą. Naudojant augalinį aliejų iš saulėje džiovintų pomidorų, duona tampa labai kvapni. Jei tokio aliejaus po ranka neturite, norėdami pagardinti bagetę, sumaišykite augalinį aliejų su nedideliu kiekiu pomidorų pastos ir smulkinto česnako. Bagetė ruošiama pagal klasikinį prancūzišką receptą - iš aukščiausios rūšies miltų, mielių, vandens ir druskos. Su šia duona gali susidoroti net ir nepatyrę virėjai.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Supilkite mieles į dubenį ir 100 ml šilto vandens. Išmaišykite. Mielės turi būti visiškai ištirpusios. Supilkite 250 ml vandens ir aliejų. Pagardinkite druska. Palaipsniui suberkite miltus, palikdami šiek tiek pabarstyti ant stalo. Užminkykite tešlą. Uždenkite rankšluosčiu ir palikite pastovėti 40 minučių.
Žingsnis 2
Suformuokite bagetes. Pabarstykite stalą miltais. Padalykite tešlą į keturias dalis. Kiekvieną dalį iškočiokite ir susukite į ritinėlius.
Žingsnis 3
Kepkite bagetes su augaliniu aliejumi. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir pabarstykite miltais. Sudėkite bagetes ant skardos. Ant viršaus peiliu padarykite 4-5 įstrižus pjūvius, pabarstykite miltais. Uždenkite rankšluosčiu ir palikite valandą pailsėti. Įkaitinkite orkaitę iki 240 laipsnių. Apšlakstykite orkaitės sieneles vandeniu iš purkštuvo, kad sudrėktų. Kepkite bagetes 15-20 minučių, kol taps auksinės spalvos.
Kategorijos