Publikavimo data: 2024-06-08
Bagetė su avižiniais miltais
Jei bent kartą patys pasigaminsite bagetę, tikrai norėsite pakartoti šią patirtį. Kvapni bagetės pluta ir minkšti trupiniai skatina eksperimentuoti, ieškoti naujų skonių ir kepti įvairias variacijas. Pabandykite išsikepti bagetę su avižiniais miltais, kuriuos galite pasigaminti patys susmulkinę avižinius dribsnius. Tešla bus oro ir minkšta, jei ją išminkysite ir paliksite 12 valandų.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Į dubenį su kvietiniais ir avižiniais miltais suberkite druską ir mieles. Išmaišykite ir supilkite šiltą vandenį. Dar kartą gerai išmaišykite, kad gautųsi šiek tiek lipni, vienalytė masė. Uždenkite dubenį maistine plėvele ir padėkite į šiltą vietą 12 valandų. Per tą laiką tešla turėtų pakilti, jos paviršiuje atsiras burbuliukų.
Žingsnis 2
Suformuokite bagetes. Pabarstykite stalą miltais ir dėkite ant jo tešlą. Ištieskite ją į stačiakampį ir užlenkite kraštus nuo krašto į vidurį. Tokiu pat būdu užlenkite viršutinį ir apatinį kraštus link centro. Taip sulenkite tešlą dar du kartus. Padalykite tešlą į dvi dalis ir suformuokite bagetes. Dėkite bagetes į kepimo indą ir palikite 30 minučių pastovėti.
Žingsnis 3
Iškepkite bagetę su avižiniais miltais. Įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių pagal Celsijų. Bagetėse padarykite įpjovas ir dėkite jas kepti 30 minučių. Į orkaitės dugną įpilkite dubenį su vandeniu. Išimkite bagetes iš orkaitės ir leiskite joms atvėsti.
Kategorijos