Publikavimo data: 2024-06-08
Bagetė su baklažanais
Bagetės, daržovių ir sūrio užkandžiui rinkitės jaunus baklažanus. Jie turi būti lygūs, vienodos spalvos ir su žaliu koteliu. Baklažanų, kaip ir pomidorų, paviršius turi būti tvirtas, be įtrūkimų. Kuo ryškesnė pomidorų spalva, tuo daržovė bus prinokusi. Tai reiškia, kad joje yra daugiau maistinių medžiagų. Nusipirkę pomidorų, neskubėkite jų dėti į šaldytuvą. Laikykite juos kambario temperatūroje, kad neprarastų skonio ir aromato.
Žingsnis 1
Paruoškite baklažanus. Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi. Kepkite baklažanus po 1 minutę iš kiekvienos pusės ir atidėkite į šalį.
Žingsnis 2
Paskrudinkite bagetę. Į įkaitintą keptuvę įpilkite augalinio aliejaus. Susmulkintas žoleles sumaišykite su kiaušiniu, druska ir suplakite šakute. Bagetės riekeles pamirkykite kiaušinyje ir dėkite į keptuvę. Kepkite po 1 minutę iš kiekvienos pusės, tada dėkite ant popierinio rankšluosčio ir palikite, kad nuvarvėtų aliejaus perteklius.
Žingsnis 3
Iškepkite bagetę su daržovėmis ir sūriu. Iškepusią duoną išdėliokite ant kepimo skardos. Ant kiekvienos riekelės uždėkite po griežinėlį pomidoro, pasūdykite. Sudėkite sūrį ir baklažanus. Dėkite į įkaitintą orkaitę 15 minučių 180 laipsnių temperatūroje.
Kategorijos