Bagetė su baklažanais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-08

Bagetė su baklažanais

Bagetės, daržovių ir sūrio užkandžiui rinkitės jaunus baklažanus. Jie turi būti lygūs, vienodos spalvos ir su žaliu koteliu. Baklažanų, kaip ir pomidorų, paviršius turi būti tvirtas, be įtrūkimų. Kuo ryškesnė pomidorų spalva, tuo daržovė bus prinokusi. Tai reiškia, kad joje yra daugiau maistinių medžiagų. Nusipirkę pomidorų, neskubėkite jų dėti į šaldytuvą. Laikykite juos kambario temperatūroje, kad neprarastų skonio ir aromato.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
25 min.
Kalorijos
184 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
11 g
Angliavandeniai
15 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.33/5 (24 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Bagetė su baklažanais Žingsnis 1
Paruoškite baklažanus. Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi. Kepkite baklažanus po 1 minutę iš kiekvienos pusės ir atidėkite į šalį.

Žingsnis 2

Bagetė su baklažanais Žingsnis 2
Paskrudinkite bagetę. Į įkaitintą keptuvę įpilkite augalinio aliejaus. Susmulkintas žoleles sumaišykite su kiaušiniu, druska ir suplakite šakute. Bagetės riekeles pamirkykite kiaušinyje ir dėkite į keptuvę. Kepkite po 1 minutę iš kiekvienos pusės, tada dėkite ant popierinio rankšluosčio ir palikite, kad nuvarvėtų aliejaus perteklius.

Žingsnis 3

Bagetė su baklažanais Žingsnis 3
Iškepkite bagetę su daržovėmis ir sūriu. Iškepusią duoną išdėliokite ant kepimo skardos. Ant kiekvienos riekelės uždėkite po griežinėlį pomidoro, pasūdykite. Sudėkite sūrį ir baklažanus. Dėkite į įkaitintą orkaitę 15 minučių 180 laipsnių temperatūroje.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos