Publikavimo data: 2024-06-08
Bagetė su balta duona
Bagetė nuo paprastos baltos duonos skiriasi pailga forma. Tradiciškai jos ilgis yra 65-70 cm, aukštis - 3-4 cm, plotis - 5-6 cm. Apskritai receptas yra identiškas, jo pagrindą sudaro miltai, vanduo, mielės, druska. Todėl namuose iš tos pačios tešlos vienu metu galima kepti bagetę ir baltą duoną. Kad minkštimas būtų minkštas ir orus, į produktų sąrašą pridedama pieno ir sviesto.
Žingsnis 1
Užminkykite tešlą. Dubenyje sumaišykite aliejų, vandenį, pieną, druską ir mieles. Supilkite miltus. Minkykite, kol tešla taps minkšta. Uždenkite rankšluosčiu ir laikykite šiltai 1,5 valandos. Išverskite tešlą ant stalo, išminkykite rankomis ir palikite dar 20 minučių.
Žingsnis 2
Iš baltos duonos iškepkite bagetes. Padalykite tešlą į keturias dalis. Du iškočiokite į 1 cm storio lakštus, tada susukite į ilgus ritinėlius. Likusius suformuokite į apvalius kepaliukus. Pabarstykite miltais. Dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Uždenkite rankšluosčiu ir palikite 30 minučių pastovėti. Praėjus šiam laikui, kiaušinio trynį sumaišykite su 5 ml pieno. Teptuku patepkite tešlos viršų. Bagetės paviršiuje padarykite įstrižų įpjovų. Baltą duoną palikite tokią, kokia ji yra. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje 20-30 minučių.
Kategorijos