Bagetė su baltųjų sezamų sėklomis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-08

Bagetė su baltųjų sezamų sėklomis

Pagal klasikinį receptą prancūziška bagetė ruošiama be jokių priedų. Tačiau įdėjus sezamo sėklų ji gali įgauti įdomų skonį. Priklausomai nuo veislės, sezamo sėklos būna juodos, raudonos, geltonos ir baltos spalvos. Sezamas auga daugelyje šalių, nes gali atlaikyti ir didelę drėgmę, ir sausrą. Sezamas laikomas pasaulio maisto vertybe ir kalcio kiekiu lenkia daugelį maisto produktų - 100 g produkto yra 975 mg kalcio.
Gaminimo laikas
130 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
291 kcal.
Baltymai
8 g
Riebalai
12 g
Angliavandeniai
36 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 3.64/5 (11 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Bagetė su baltųjų sezamų sėklomis Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Į gilų dubenį supilkite šiltą vandenį, ištirpinkite jame mieles, druską ir cukrų. Tada palaipsniui suberkite miltus ir sėlenas ir užminkykite tešlą. Tešlą gerai minkykite 7-10 minučių. Leiskite tešlai pakilti 60 minučių. Paruoštą tešlą iškočiokite ir padalykite į dvi lygias dalis.

Žingsnis 2

Bagetė su baltųjų sezamų sėklomis Žingsnis 2
Suformuokite ir iškepkite bagetę. Vieną tešlos dalį iškočiokite į apskritimą, patepkite saulėgrąžų aliejumi ir abi puses susukite į vidurį. Tada apverskite ritinį siūle žemyn ir vėl iškočiokite į maždaug 5 x 30 cm dydžio stačiakampį. Dėkite ant kepimo skardos, išklotos kepimo pergamentu. Tą patį pakartokite su antruoju tešlos gabalu. Pabarstykite bagetes sezamo sėklomis. Dėkite į įkaitintą 180 laipsnių orkaitę ir kepkite 30-35 minutes.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos