Publikavimo data: 2024-06-08
Bagetė su batatais
Bagetė su batatais - tai įdomus ir skanus kepinys iš tradicinės prancūziškos duonos tešlos ir iš Pietų Amerikos kilusios daržovės, dar vadinamos jauna bulve. Batatai palankiai veikia žmogaus organizmą. Dėl vitamino B6 jis stiprina kraujagyslių sieneles ir apsaugo nuo širdies ir kraujagyslių ligų, o dėl vitamino A gaminamas kolagenas padeda išlaikyti sveiką ir jauną odą.
Žingsnis 1
Užminkykite tešlą. Į dubenį sudėkite raugą, persijotus kvietinius miltus ir 250 ml vandens. Gerai išmaišykite ir palikite šiltai 1 valandai. Tada minkykite 3 minutes. Įberkite druskos ir vėl minkykite 3 minutes. Suberkite viso grūdo ir ruginius miltus, vandenį, gerai išmaišykite ir palikite dar 30 minučių.
Žingsnis 2
Apdorokite batatus. Kol tešla kyla, suvyniokite batatus į foliją ir kepkite orkaitėje 50 minučių. Tada palaukite, kol daržovės atvės, nulupkite ir sutrinkite trintuvu. Sumaišykite tyrę su tešla ir palikite mišinį 3 valandoms pastovėti.
Žingsnis 3
Paruoškite bagetes. Padalykite tešlą į dvi dalis ir iš kiekvienos suformuokite bagetę. Pabarstykite bagetes sezamo sėklomis. Bagetes šiek tiek įpjaukite įstrižai. Dėkite duoną ant kepimo skardos ir palikite kilti 1,5 valandos.
Žingsnis 4
Iškepkite duoną. Į įkaitintos orkaitės dugną įpilkite dubenį su vandeniu. Uždenkite bagetes folija ir padėkite jas ant apatinio orkaitės aukšto, kepkite 20 minučių. Tada nuimkite foliją, sumažinkite temperatūrą iki 220 laipsnių ir kepkite dar 20 minučių. Kai bagetės bus paruoštos, palikite jas orkaitėje dar 30 minučių. Tada atvėsinkite jas kambario temperatūroje.
Kategorijos