Publikavimo data: 2024-06-08
Bagetė su bazilikais
Bagetė su bazilikais ir pomidorais arba brusketos - itališkas patiekalas, karštas užkandis, patiekiamas su sriuba pusryčiams ar pietums. Jei norite nusipirkti prinokusių ir skanių pomidorų, pirmenybę teikite pomidorams, parduodamiems ant šakų arba su koteliais. Tokiu atveju galite būti tikri, kad produktas prinokęs natūraliai. Pomidorai turi būti svarūs ir vienodos spalvos. Bazilikų lapai turėtų būti be tamsių dėmių ir sudžiūvusių kraštų.
Žingsnis 1
Paruoškite česnakų aliejų. Įkaitinkite keptuvę ant didžiausios kaitros. Tada supilkite alyvuogių aliejų ir sumažinkite ugnį. Sudėkite česnaką ir kepkite ant silpnos ugnies 1 minutę, kol jis taps auksinės spalvos. Po to aliejų perkoškite.
Žingsnis 2
Paruoškite įdarą. Į dubenį sudėkite pomidorus, bazilikus, balzaminį actą ir česnaku pagardintą alyvuogių aliejų. Pagardinkite druska ir pipirais. Išmaišykite ir pagal skonį sureguliuokite bazilikų ir druskos kiekį. Uždenkite dubenį dangčiu ir palikite šaldytuve 1-2 valandoms.
Žingsnis 3
Paruoškite bagetę. Bagetę supjaustykite 1,5 cm storio riekelėmis. Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir apkepkite riekeles iš abiejų pusių, kol taps auksinės spalvos.
Kategorijos