Publikavimo data: 2024-06-08
Bagetė su briedžio mėsa
Svarbios progos proga visada norisi paruošti ką nors ypatingo stalui. Pabandykite iškepti bagetę su briedžio mėsa. Šis patiekalas kaip tik tinka šventei. Jį paruošti nėra taip sudėtinga. XVIII a. Rusijoje briediena buvo patiekiama tik per kilmingų aristokratų priėmimus, kuriais buvo vaišinami aristokratai. Šiandien briediena prieinama visiems. Žvėrienos galima įsigyti ekologiniuose ūkiuose, medžiotojų klubuose, specialiose internetinėse parduotuvėse. Skaniausia ir vertingiausia mėsa laikoma 1,5-3 metų amžiaus briedžio patelės mėsa. Brandesnio amžiaus mėsa yra skaidulingesnė.
Žingsnis 1
Marinuokite briedžio mėsą. Į mėsą įpilkite acto, druskos, cukraus, pipirų ir svogūnų. Dėkite į šaldytuvą 8-9 valandoms.
Žingsnis 2
Paruoškite bagetės įdarą. Į keptuvę, įkaitintą su aliejumi ant didelės ugnies, sudėkite marinuotą mėsą ir svogūnus. Kepkite 15 minučių. Tada sumažinkite ugnį iki mažesnės, sudėkite grietinę ir krapus. Troškinkite 40-45 minutes. Jei beveik nelieka skysčio, įpilkite vandens.
Žingsnis 3
Paruoškite bagetę su briedžio mėsa. Peiliu nuo bagetės pašalinkite viršutinę plutelę. Išimkite dalį mėsos, likusią dalį paspauskite rankomis, kad iš duonos gautųsi laivelis. Į laivelį sudėkite grietinėje troškintą mėsą. Ant viršaus užbarstykite sūrio. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje 10 minučių, kol paruduos.
Kategorijos