Publikavimo data: 2024-06-08
Bagetė su bulvėmis
Bagetė laikoma Prancūzijos simboliu. Egzistuoja kelios šios traškios, pailgos formos bandelės, kurios viduje yra oro trupiniai, kilmės versijos. Viena iš jų teigia, kad bagetė visai ne prancūziška, o Vienos išradimas. 1839 m. Paryžiuje pradėjo veikti "Vienos kepykla", kurioje buvo kepamos bagetės, išpopuliarėjusios ne tik Prancūzijoje, bet ir visame pasaulyje. Yra daugybė bagetės receptų. Pagrindinė sąlyga - kad gaminio ilgis būtų iki 70 cm, o storis - iki 5 cm. Bagetė su bulvėmis yra labai skani.
Žingsnis 1
Pasigaminkite oparą. Sumaišykite šiltą vandenį, mieles ir miltus. Uždenkite dubenį maistine plėvele. Palikite kambaryje 1 valandą, tada 11 valandų palaikykite šaldytuve.
Žingsnis 2
Kol okra kyla, paruoškite bulvių tešlą. Virkite bulves su lupenomis 15-20 minučių. Nuimkite odelę. Sutrinkite į tyrę. Sumaišykite su miltais. Turėtumėte gauti tirštą tešlą, kurią reikėtų laikyti šaldytuve 12 valandų.
Žingsnis 3
Paruoškite bagetę ir bulves. Į bulvių tešlą įmaišykite oparą, druską ir likusias mieles. Išminkykite, uždenkite maistine plėvele. Dėkite į 25 laipsnių temperatūros orkaitę 3 valandoms. Per pirmąsias dvi valandas kas 30 minučių (iš viso 4 kartus) tešlą reikia patraukti rankomis ir užlenkti. Tempimą atlikite 2-3 kartus. Ant miltais pabarstyto paviršiaus suformuokite iš tešlos ilgas bagetes. Dėkite ant kepimo skardos. Palikite 30 minučių pastovėti karštyje. Kepkite 230-250 laipsnių temperatūroje 25-30 minučių.
Kategorijos