Bagetė su bulvėmis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-08

Bagetė su bulvėmis

Bagetė laikoma Prancūzijos simboliu. Egzistuoja kelios šios traškios, pailgos formos bandelės, kurios viduje yra oro trupiniai, kilmės versijos. Viena iš jų teigia, kad bagetė visai ne prancūziška, o Vienos išradimas. 1839 m. Paryžiuje pradėjo veikti "Vienos kepykla", kurioje buvo kepamos bagetės, išpopuliarėjusios ne tik Prancūzijoje, bet ir visame pasaulyje. Yra daugybė bagetės receptų. Pagrindinė sąlyga - kad gaminio ilgis būtų iki 70 cm, o storis - iki 5 cm. Bagetė su bulvėmis yra labai skani.
Gaminimo laikas
1025 min.
Laikas virtuvėje
90 min.
Kalorijos
169 kcal.
Baltymai
5 g
Angliavandeniai
34 g
Sunkumas: 4/5
Reitingas: 3.43/5 (7 bal.)

Žingsnis 1

Bagetė su bulvėmis Žingsnis 1
Pasigaminkite oparą. Sumaišykite šiltą vandenį, mieles ir miltus. Uždenkite dubenį maistine plėvele. Palikite kambaryje 1 valandą, tada 11 valandų palaikykite šaldytuve.

Žingsnis 2

Bagetė su bulvėmis Žingsnis 2
Kol okra kyla, paruoškite bulvių tešlą. Virkite bulves su lupenomis 15-20 minučių. Nuimkite odelę. Sutrinkite į tyrę. Sumaišykite su miltais. Turėtumėte gauti tirštą tešlą, kurią reikėtų laikyti šaldytuve 12 valandų.

Žingsnis 3

Bagetė su bulvėmis Žingsnis 3
Paruoškite bagetę ir bulves. Į bulvių tešlą įmaišykite oparą, druską ir likusias mieles. Išminkykite, uždenkite maistine plėvele. Dėkite į 25 laipsnių temperatūros orkaitę 3 valandoms. Per pirmąsias dvi valandas kas 30 minučių (iš viso 4 kartus) tešlą reikia patraukti rankomis ir užlenkti. Tempimą atlikite 2-3 kartus. Ant miltais pabarstyto paviršiaus suformuokite iš tešlos ilgas bagetes. Dėkite ant kepimo skardos. Palikite 30 minučių pastovėti karštyje. Kepkite 230-250 laipsnių temperatūroje 25-30 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
kiaulienos patiekalai, užkandžiai, užkandžiai su duona arba pita duona., konditerijos gaminiai, mielinė tešla, įspūdingas receptas, paprastai, yra bendrų alergenų., per 30 minučių, pietūs, vakarienė, užkandis, žaliasis sezonas, pomidorų sezonas, bagetė, Naujųjų metų išvakarių šventė, receptų knyga, sūrio pyragas, pomidorų užkandžiai, kiaulienos vakarienė, sūrio bagetė, kiaušinių tešla

Kategorijos