Publikavimo data: 2024-06-08
Bagetė su česnakiniu padažu
Net tokią neryškią duoną kaip bagetė galima pagardinti česnaku, pasigaminus iš jos padažą. Be to, česnakas dėl jame esančių fitoncidų yra natūralus antibiotikas. Todėl senovės egiptiečiai jį įtraukdavo į fizinį darbą dirbančių žmonių racioną. Mūsų supratimu, česnakas yra aštrus prieskonis, tačiau Azijoje iš jo gaminami saldūs desertai, fermentuojant jį aukštoje temperatūroje. Bagetė su česnakiniu padažu dera su varške, pomidorais ir žolelėmis.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Į gilų dubenį supilkite vandenį, suberkite mieles ir cukrų, išmaišykite ir palikite 10 minučių. Po šio laiko supilkite saulėgrąžų aliejų, įberkite druskos ir palaipsniui suberkite miltus. Minkykite tešlą, kol taps visiškai vientisa, apie 15-20 minučių. Sudėkite tešlą į dubenį, uždenkite rankšluosčiu ir palikite šiltoje vietoje pakilti 60 minučių.
Žingsnis 2
Suformuokite bagetę. Paruoštą tešlą iškočiokite į 3-5 mm storio stačiakampį lakštą. Suvyniokite tešlą į ritinį ir sutvirtinkite kraštus. Dėkite bagetę siūle žemyn ant kepimo skardos, peiliu pažymėkite skersinius pjūvius ir palikite 20 minučių šiltoje vietoje. Bagetę kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje 20 minučių.
Žingsnis 3
Paruoškite padažą ir užpilkite juo bagetę. Dubenyje sumaišykite majonezą, česnaką, kapotas petražoles ir krapus ir gerai išmaišykite. Išimkite bagetę iš orkaitės, pažymėtose vietose padarykite kryžminius pjūvius ir silikoniniu šepetėliu aptepkite bagetę padažu. Kepkite bagetę dar 10 minučių, tada išimkite iš orkaitės ir prieš patiekdami šiek tiek atvėsinkite.
Kategorijos