Publikavimo data: 2024-06-08
Bagetė su Dižono garstyčiomis
Dižono garstyčios yra aštrus prieskonis, atkeliavęs pas mus iš Prancūzijos. Jos buvo išrastos XIX a., rūgščias vynuogių sultis pakeitus actu ir taip gavus naujas, aromatingesnes garstyčias. Patrauklus užkandis, kuriam paruošti reikia labai nedaug laiko, yra bagetė su Dižono garstyčiomis. Šis patiekalas pasižymi ne tik puikiu skoniu, bet ir daugybe naudingų savybių - prieskoniai normalizuoja medžiagų apykaitą, užkerta kelią neurodermito ir psoriazės vystymuisi.
Žingsnis 1
Paruoškite ingredientus. Iš bagetės supjaustykite keturias lygias riekes. Įdėkite jas į skrudintuvą, kad apdžiūtų. Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek augalinio aliejaus, sudėkite šoninę ir kepkite, kol taps traški.
Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Į dubenėlį sudėkite krienus, Dižono garstyčias ir uogienę. Sudedamąsias dalis gerai išmaišykite, kad gautųsi vientisas padažas.
Žingsnis 3
Surinkite patiekalą. Aptepkite padažu skrudintas bagetės riekeles. Ant viršaus uždėkite keletą šoninės griežinėlių. Papuoškite patiekalą petražolių lapeliais. Jei norite, juos smulkiai sukapokite.
Kategorijos