Publikavimo data: 2024-06-08
Bagetė su dorblu sūriu
Bagetė ir sūris yra klasikinis derinys. Sūris dedamas į tešlą arba naudojamas sumuštiniams su užkandžiais gaminti. Vienas iš daugelio variantų - bagetė su dorblu sūriu. Vokiečių mėlynojo pelėsinio karvės pieno sūrio temperamentas ne toks ryškus kaip kitų mėlynųjų sūrių. Jis yra gana minkštos, beveik kreminės tekstūros ir palyginti pigus. Be duonos, dorblu dažnai patiekiamas su vaisiais ir riešutais.
Žingsnis 1
Paruoškite kriaušes. Įkaitinkite keptuvę su sviestu ir medumi, sudėkite kriaušių skilteles ir kepkite iš abiejų pusių 1-2 minutes. Kriaušės turi karamelizuotis.
Žingsnis 2
Pasirūpinkite graikiniais riešutais. Likusiame aliejaus ir medaus mišinyje ant vidutinės ugnies 2-3 minutes pakepinkite graikinius riešutus.
Žingsnis 3
Paruoškite bagetę. Dėkite bagetės griežinėlius į karštą sausą keptuvę ir kepkite, kol paruduos (po 1-2 minutes iš kiekvienos pusės).
Žingsnis 4
Sudėkite bagetę. Ant paskrudintų bagetės riekelių sudėkite salotų lapus, ant viršaus išdėliokite kriaušių griežinėlius, sutrupinkite sūrį ir pabarstykite riešutais. Gerai sumaišykite balzaminį actą ir alyvuogių aliejų. Mišiniu apšlakstykite sumuštinių viršų.
Kategorijos