Publikavimo data: 2024-06-08
Bagetė su druska
Bagetė - tai ilga duona, tapusi tikru gastronominiu Prancūzijos simboliu, greta beretės, vyno ir sūrio. Kartu bagetė yra labai sveika, nes joje yra daug B grupės vitaminų. Tradicinį receptą patikimai saugo valstybė, nors žinoma, kad bagetės ruošiamos iš penkių komponentų: vandens, miltų, mielių, druskos ir raugo. Tokią bagetę reikia suvalgyti iš karto, nes kitą dieną ji laikoma pasenusia.
Žingsnis 1
Užminkykite tešlą. Mieles ištirpinkite šiltame vandenyje, suberkite cukrų ir 2 valgomuosius šaukštus persijotų miltų. Mišinį gerai išmaišykite ir palikite 10-15 minučių. Atskirame dubenyje su likusiais miltais padarykite įdubimą, supilkite aliejų ir pusę druskos. Paruoštą oparą supilkite į miltus ir išminkykite vientisą tešlą. Dėkite tešlą į aliejumi pateptą dubenį ir palikite kilti 1,5 valandos.
Žingsnis 2
Suformuokite bagetes. Pabarstykite stalą miltais ir dėkite ant jo tešlą. Tada padalykite tešlą į dvi lygias dalis. Nenaudodami kočėlo, išminkykite tešlą iki stačiakampio formos. Tuomet iškočiokite ją į laisvą ritinį, šiek tiek ištempdami šonus. Tešlos paviršiuje padarykite negilius įstrižus pjūvius ir pabarstykite sezamo sėklomis. Pakartokite su antrąja tešlos dalimi ir palikite būsimas bagetes dar 30 minučių.
Žingsnis 3
Palikite bagetes kepti. Kai tešla pakils, perkelkite ją į kepimo skardą, pabarstykite rupia druska ir dėkite į įkaitintą orkaitę. Ant apatinio aukšto pastatykite dubenį su vandeniu. Kepkite bagetes 7 minutes, tada sumažinkite temperatūrą iki 175 laipsnių ir kepkite dar 30 minučių.
Kategorijos