Publikavimo data: 2024-06-08
Bagetė su džiovintais bazilikais
Bagetė istoriškai buvo kepama Prancūzijoje. Ji garsėja traškia plutele ir erdvia tekstūra viduje. Šiame kepinyje gausu B, F ir E vitaminų. Kad ši duona būtų dar sveikesnė, į ją galima įdėti džiovintų bazilikų, kurie kepiniams suteiks pikantiško skonio. Pati bagetė ruošiama gana paprastai - jai naudojami tie patys ingredientai kaip ir kvietinei duonai. Norėdami pasiekti geriausių rezultatų, minkydami tešlą naudokite kvietinių, ruginių ir viso grūdo miltų mišinį.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Dubenyje sumaišykite vandenį su druska ir cukrumi. Miltų mišinį supilkite į vandenį, padarykite jame piltuvėlį ir sudėkite mieles. Užminkykite tešlą iki vientisos masės, uždenkite rankšluosčiu ir palikite 40-50 minučių.
Žingsnis 2
Suformuokite bagetes. Stalą pabarstykite miltais, sudėkite ant jo tešlą ir padalykite ją į 4 dalis. Kiekvieną dalį suformuokite į nedidelius stačiakampius. Tešlos gabalėlius aptepkite bazilikų ir sviesto mišiniu. Suvyniokite tešlos gabalėlius į ritinėlius ir padarykite juose vertikalius įpjovimus. Tešlos ritinėlius išdėliokite ant kepimo skardos, tarp jų įterpdami kepimo popieriaus pertvaras.
Žingsnis 3
Paruoškite bagetes. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių pagal Celsijų, įdėkite į ją kepimo skardą su bagetėmis ir kepkite apie 30 minučių, kol duonos viršus paruduos. Paruoštas bagetes perkelkite atvėsti ant grotelių su trupučiu vandens. Uždenkite rankšluosčiu ir palikite "pailsėti" 30 minučių.
Kategorijos