Bagetė su džiovintais bazilikais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-08

Bagetė su džiovintais bazilikais

Bagetė istoriškai buvo kepama Prancūzijoje. Ji garsėja traškia plutele ir erdvia tekstūra viduje. Šiame kepinyje gausu B, F ir E vitaminų. Kad ši duona būtų dar sveikesnė, į ją galima įdėti džiovintų bazilikų, kurie kepiniams suteiks pikantiško skonio. Pati bagetė ruošiama gana paprastai - jai naudojami tie patys ingredientai kaip ir kvietinei duonai. Norėdami pasiekti geriausių rezultatų, minkydami tešlą naudokite kvietinių, ruginių ir viso grūdo miltų mišinį.
Gaminimo laikas
150 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
220 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
7 g
Angliavandeniai
31 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4/5 (9 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Bagetė su džiovintais bazilikais Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Dubenyje sumaišykite vandenį su druska ir cukrumi. Miltų mišinį supilkite į vandenį, padarykite jame piltuvėlį ir sudėkite mieles. Užminkykite tešlą iki vientisos masės, uždenkite rankšluosčiu ir palikite 40-50 minučių.

Žingsnis 2

Bagetė su džiovintais bazilikais Žingsnis 2
Suformuokite bagetes. Stalą pabarstykite miltais, sudėkite ant jo tešlą ir padalykite ją į 4 dalis. Kiekvieną dalį suformuokite į nedidelius stačiakampius. Tešlos gabalėlius aptepkite bazilikų ir sviesto mišiniu. Suvyniokite tešlos gabalėlius į ritinėlius ir padarykite juose vertikalius įpjovimus. Tešlos ritinėlius išdėliokite ant kepimo skardos, tarp jų įterpdami kepimo popieriaus pertvaras.

Žingsnis 3

Bagetė su džiovintais bazilikais Žingsnis 3
Paruoškite bagetes. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių pagal Celsijų, įdėkite į ją kepimo skardą su bagetėmis ir kepkite apie 30 minučių, kol duonos viršus paruduos. Paruoštas bagetes perkelkite atvėsti ant grotelių su trupučiu vandens. Uždenkite rankšluosčiu ir palikite "pailsėti" 30 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos