Bagetė su džiovintais grybais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-08

Bagetė su džiovintais grybais

Įprastą prancūzišką bagetę galima padaryti dar kvapnesnę ir skanesnę, jei į paprastą mielinę tešlą įmaišysite džiovintų pievagrybių. Šviežiai iškeptos prancūziškos bagetės kvapas bus tikrai nepamirštamas ir nepaprastai apetitiškas. Tokią duoną galima valgyti tiesiog supjaustytą riekelėmis arba iš jos pasigaminti subtilų užkandį - ant bagetės riekelių užtepti burnoje tirpstančio varškės sūrio ir pridėti sultingų vyšninių pomidorų.
Gaminimo laikas
140 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
187 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
3 g
Angliavandeniai
32 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (3 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Bagetė su džiovintais grybais Žingsnis 1
Iš tešlos padarykite oparą. Dubenyje sumaišykite sausas mieles, puodelį šilto vandens, cukrų ir pusę puodelio miltų. Gerai išmaišykite, dubenį uždenkite rankšluosčiu arba dangčiu ir 15 minučių pastatykite šiltoje vietoje.

Žingsnis 2

Bagetė su džiovintais grybais Žingsnis 2
Užminkykite tešlą. Nusausinkite grybus ir juos smulkiai supjaustykite. Česnakus išspauskite per presą. Į tešlą supilkite likusius miltus, druską ir augalinį aliejų, sudėkite grybus ir česnaką. Užminkykite tešlą ir uždengę rankšluosčiu palikite 30 minučių pailsėti.

Žingsnis 3

Bagetė su džiovintais grybais Žingsnis 3
Padalykite tešlą į bagetes. Atpiltą tešlą padėkite ant stalo ir šiek tiek paminkykite. Padalykite tešlą į tris dalis ir iš kiekvienos iškočiokite nedidelę pailgą bagetę. Dėkite bagetes ant kepimo skardos, išklotos kepimo pergamentu. Uždenkite rankšluosčiu ir palikite jas kilti 40-50 minučių.

Žingsnis 4

Bagetė su džiovintais grybais Žingsnis 4
Iškepkite bagetes. Įkaitinkite orkaitę iki 230 laipsnių pagal Celsijų. Į orkaitės dugną įdėkite ugniai atsparų dubenį su vandeniu. Peiliu padarykite įstrižus įpjovimus ant bagučių. Dėkite skardą su bagetėmis į orkaitę 12 minučių ir sumažinkite temperatūrą iki 200 laipsnių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos