Publikavimo data: 2024-06-08
Bagetė su džiovintais grybais
Įprastą prancūzišką bagetę galima padaryti dar kvapnesnę ir skanesnę, jei į paprastą mielinę tešlą įmaišysite džiovintų pievagrybių. Šviežiai iškeptos prancūziškos bagetės kvapas bus tikrai nepamirštamas ir nepaprastai apetitiškas. Tokią duoną galima valgyti tiesiog supjaustytą riekelėmis arba iš jos pasigaminti subtilų užkandį - ant bagetės riekelių užtepti burnoje tirpstančio varškės sūrio ir pridėti sultingų vyšninių pomidorų.
Žingsnis 1
Iš tešlos padarykite oparą. Dubenyje sumaišykite sausas mieles, puodelį šilto vandens, cukrų ir pusę puodelio miltų. Gerai išmaišykite, dubenį uždenkite rankšluosčiu arba dangčiu ir 15 minučių pastatykite šiltoje vietoje.
Žingsnis 2
Užminkykite tešlą. Nusausinkite grybus ir juos smulkiai supjaustykite. Česnakus išspauskite per presą. Į tešlą supilkite likusius miltus, druską ir augalinį aliejų, sudėkite grybus ir česnaką. Užminkykite tešlą ir uždengę rankšluosčiu palikite 30 minučių pailsėti.
Žingsnis 3
Padalykite tešlą į bagetes. Atpiltą tešlą padėkite ant stalo ir šiek tiek paminkykite. Padalykite tešlą į tris dalis ir iš kiekvienos iškočiokite nedidelę pailgą bagetę. Dėkite bagetes ant kepimo skardos, išklotos kepimo pergamentu. Uždenkite rankšluosčiu ir palikite jas kilti 40-50 minučių.
Žingsnis 4
Iškepkite bagetes. Įkaitinkite orkaitę iki 230 laipsnių pagal Celsijų. Į orkaitės dugną įdėkite ugniai atsparų dubenį su vandeniu. Peiliu padarykite įstrižus įpjovimus ant bagučių. Dėkite skardą su bagetėmis į orkaitę 12 minučių ir sumažinkite temperatūrą iki 200 laipsnių.
Kategorijos