Bagetė su džiovintais raudonėliais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-08

Bagetė su džiovintais raudonėliais

Namuose kepta duona visada yra kvapnesnė ir skanesnė nei pirkta parduotuvėje. O jei vietoj paprastos duonos iškepsite traškią ir minkštą bagetę ir į ją įdėsite džiovintų raudonėlių, kepiniai bus aštresnio kvapo ir skonio. Europos šalys labai mėgsta raudonėlį naudoti kaip prieskonį. Šis prieskonis žadina apetitą ir lengvina virškinimą.
Gaminimo laikas
150 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
283 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
12 g
Angliavandeniai
37 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.79/5 (29 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Bagetė su džiovintais raudonėliais Žingsnis 1
Paruoškite mielinę tešlą. Į atskirą dubenį supilkite vandenį, cukrų ir sausas mieles. Maišykite, kol cukrus ir mielės ištirps, maždaug 5 minutes. Supilkite augalinį aliejų ir druską bei išmaišykite. Nedidelėmis porcijomis supilkite miltus. Išmaišykite šaukštu arba plaktuvu, tada gerai išminkykite rankomis. Tešlą sudėkite į atskirą indą, pateptą augaliniu aliejumi. Uždenkite maistine plėvele ir palikite šiltoje vietoje 60 minučių.

Žingsnis 2

Bagetė su džiovintais raudonėliais Žingsnis 2
Paruoškite bagetes kepimui. Kai tešla pakils, padėkite ją ant miltais pabarstyto darbinio paviršiaus. Tešlą iškočiokite stačiakampio formos lakštu ir ištepkite džiovinto raudonėlio ir alyvuogių aliejaus mišiniu. Suvyniokite tešlą į ritinį ir užspauskite tešlos kraštus. Išilgai bagetės viršaus padarykite įstrižus pjūvius. Palikite tešlą šiltoje vietoje 30 minučių, nepamirškite uždengti drėgnu rankšluosčiu.

Žingsnis 3

Bagetė su džiovintais raudonėliais Žingsnis 3
Iškepkite bagetes. Ant pergamentiniu popieriumi išklotos kepimo skardos perkelkite tešlos gabalėlį. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių, kepkite bagetę 30 minučių, kol paruduos. Paruoštą bagetę perkelkite ant vielos grotelių, apšlakstykite vandeniu.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos