Publikavimo data: 2024-06-08
Bagetė su džiovintomis petražolėmis
Bagetė iš pradžių yra klasikinis prancūziškas kepinys, tačiau šiais laikais jis tapo toks populiarus, kad įdomių bagetės interpretacijų galima rasti bet kurios pasaulio virtuvės receptuose. Į tešlą galite įdėti kulinarinių prieskonių, pavyzdžiui, džiovintų petražolių. Tai bagetei suteiks pikantiško skonio ir duos daug naudos. Petražolės pasižymi gydomuoju poveikiu ir atkuria organizmo vitaminų pusiausvyrą. Bagetė su petražolėmis tiks bet kokiam patiekalui.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Į dubenį įpilkite šilto vandens, suberkite druską ir cukrų. Kitame dubenyje sumaišykite miltus ir mieles. Miltuose padarykite piltuvėlį ir supilkite į jį vandens, cukraus ir druskos mišinį. Gerai išminkykite tešlą rankomis, kol visi ingredientai susijungs. Įdėkite ją į švarų indą, pateptą augaliniu aliejumi. Indą su tešla nusiųskite į šiltą vietą, uždengtą maistine plėvele. Po 40 minučių dar kartą išminkykite, uždenkite ir 35 minutes palaikykite šiltai.
Žingsnis 2
Suformuokite bagetes. Ištraukite tešlą ir padėkite ant lengvai miltais pabarstyto darbo paviršiaus. Padalykite į dvi lygias dalis. Iš kiekvieno gabalėlio suformuokite ovalias duoneles. Tešlą 10 minučių uždenkite maistine plėvele, tada aptepkite džiovintų petražolių ir alyvuogių aliejaus mišiniu. Suvyniokite tešlą į ritinėlius. Dėkite bagetes ant kepimo skardos 3 cm atstumu viena nuo kitos. Uždenkite rankšluosčiu ir palaikykite 10 minučių.
Žingsnis 3
Iškepkite bagetes. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių, į apačią įpilkite dubenį su vandeniu. Padarykite vertikalius pjūvius išilgai bagetės. Ant vidurinės orkaitės lentynos padėkite kepimo skardą. Po 20 minučių išimkite dubenį su vandeniu. Sumažinkite temperatūrą iki 180 laipsnių ir kepkite dar 20 minučių. Paruoštas bagetes perkelkite ant vielinio stovo arba lentelės, kad atvėstų.
Kategorijos