Publikavimo data: 2024-06-08
Bagetė su džiovintomis slyvomis
Bagetė - tai kultinė prancūziška duona, šioje šalyje kepama nuo neatmenamų laikų. Jai būdinga pailga forma, erdvus, purus minkštimas ir traški pluta. Ji ruošiama naudojant tempimo ir lankstymo techniką. Šio proceso dėka bagetė tampa puri ir švelni. Galutinis patiekalo skonis priklauso nuo tinkamo tešlos minkymo, brandinimo ir darbo su ja. Bagetė su džiovintomis slyvomis yra aromatinga ir originali.
Žingsnis 1
Užminkykite tešlą. Sumaišykite vandenį ir miltus. Palikite pastovėti 45 minutes, kad miltai sugertų drėgmę. Įberkite druskos ir mielių. Minkykite 8 minutes. Geriau tai daryti maišytuvu su specialiais tešlai skirtais priedais. Palikite pastovėti 20 minučių.
Žingsnis 2
Baigkite ruošti tešlą. Tešlą vieną kartą ištempkite ir sulenkite. Tą patį padarykite po 20 minučių. Padėkite į šaltą vietą 24 valandoms, kad pakiltų.
Žingsnis 3
Paruoškite bagetes su džiovintomis slyvomis. Tešlą rankomis padalykite į keturias dalis. Padarykite rutuliukus, iš kurių vėliau suformuokite ritinėlius. Palikite "pailsėti" 20 minučių. Po to kiekvieną ritinėlį ištempkite į 1 cm storio paplotėlį. Suvyniokite į ilgą ryšulį (50-65 cm). Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir pabarstykite miltais. Ant jo sudėkite bagetes. Palikite 30 minučių pailsėti. Viršuje padarykite įstrižinius pjūvius ir į kiekvieną įdėkite po vieną slyvą. Kepkite 250 laipsnių temperatūroje 20-25 minutes.
Kategorijos