Bagetė su džiovintomis slyvomis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-08

Bagetė su džiovintomis slyvomis

Bagetė - tai kultinė prancūziška duona, šioje šalyje kepama nuo neatmenamų laikų. Jai būdinga pailga forma, erdvus, purus minkštimas ir traški pluta. Ji ruošiama naudojant tempimo ir lankstymo techniką. Šio proceso dėka bagetė tampa puri ir švelni. Galutinis patiekalo skonis priklauso nuo tinkamo tešlos minkymo, brandinimo ir darbo su ja. Bagetė su džiovintomis slyvomis yra aromatinga ir originali.
Gaminimo laikas
1630 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
173 kcal.
Baltymai
4 g
Angliavandeniai
36 g
Sunkumas: 3/5
Reitingas: 4/5 (3 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Bagetė su džiovintomis slyvomis Žingsnis 1
Užminkykite tešlą. Sumaišykite vandenį ir miltus. Palikite pastovėti 45 minutes, kad miltai sugertų drėgmę. Įberkite druskos ir mielių. Minkykite 8 minutes. Geriau tai daryti maišytuvu su specialiais tešlai skirtais priedais. Palikite pastovėti 20 minučių.

Žingsnis 2

Bagetė su džiovintomis slyvomis Žingsnis 2
Baigkite ruošti tešlą. Tešlą vieną kartą ištempkite ir sulenkite. Tą patį padarykite po 20 minučių. Padėkite į šaltą vietą 24 valandoms, kad pakiltų.

Žingsnis 3

Bagetė su džiovintomis slyvomis Žingsnis 3
Paruoškite bagetes su džiovintomis slyvomis. Tešlą rankomis padalykite į keturias dalis. Padarykite rutuliukus, iš kurių vėliau suformuokite ritinėlius. Palikite "pailsėti" 20 minučių. Po to kiekvieną ritinėlį ištempkite į 1 cm storio paplotėlį. Suvyniokite į ilgą ryšulį (50-65 cm). Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir pabarstykite miltais. Ant jo sudėkite bagetes. Palikite 30 minučių pailsėti. Viršuje padarykite įstrižinius pjūvius ir į kiekvieną įdėkite po vieną slyvą. Kepkite 250 laipsnių temperatūroje 20-25 minutes.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos