Publikavimo data: 2024-06-08
Bagetė su ėrienos krūtinine
Bagetė su ėrienos krūtinine - tai sotus užkandis, kurį sudaro puri duona, švelni mėsa ir sveikas omletas. Be cholino, kuris įeina į kiaušinių sudėtį, šiame patiekale taip pat gausu lecitino, padedančio išvengti diabeto. O geležis, kuri įeina į avienos sudėtį, palankiai veikia kraujo gamybą organizme. Beje, mokslininkai teigia, kad šio gyvūno mėsa yra natūralus apsaugos nuo vėžio šaltinis.
Žingsnis 1
Paruoškite krūtininę. Dubenyje sumaišykite pusę smulkinto svogūno, česnaką, augalinį aliejų, druską ir mėsos prieskonių mišinį. Marinuokite ėriuko šonkauliukus mišinyje bent 1 valandą. Tada suvyniokite mėsą į foliją ir kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje 1-1,5 valandos. Atvėsinkite ir nupjaukite mėsą nuo kaulų.
Žingsnis 2
Pasigaminkite omletą. Kiaušinius įmuškite į nedidelį dubenėlį. Sudėkite tarkuotą sūrį ir grietinėlę, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų, tada suplakite. Keptuvėje įkaitinkite augalinį ir sviesto aliejų, tada sudėkite į jį likusį svogūną ir mėsą, kepkite 4 minutes. Tada į keptuvę supilkite kiaušinių mišinį ir dar 3 min. palaikykite ant ugnies. Tada sudėkite kukurūzus ir pupeles, sumažinkite kaitrą iki mažos ir virkite dar 15 minučių, neuždengdami mišinio dangčiu.
Žingsnis 3
Sudėkite bagetę su ėrienos krūtinine. Paruoštas bagetės puseles aptepkite karštu padažu. Atvėsusį omletą supjaustykite griežinėliais ir dėkite ant vienos bagetės pusės. Antrąja puse atsargiai uždenkite įdarą ir šiek tiek prispauskite. Suvyniokite patiekalą į maistinę plėvelę ir palikite jį šaldytuve 10 minučių.
Kategorijos