Visos garstyčių rūšys - Dižono garstyčios, garstyčių sėklos, garstyčių milteliai ar to paties pavadinimo aliejus - turi vieną bendrą bruožą - unikalų ryškų skonį, kuris gali papuošti bet kokius kepinius. Jei į mielinę prancūziškos bagetės tešlą įmaišysite garstyčių, jų skonis taps ryškesnis, o minkštimas įgaus šiek tiek gelsvą atspalvį. Garstyčių bagetė tinka įvairiems užkandžiams ruošti, taip pat puikiai tiks su uogiene ir džemu dėl garstyčių suteikiamo lengvo saldumo.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Į dubenį su šiltu vandeniu įberkite druskos, garstyčių, alyvuogių aliejaus ir išmaišykite. Supilkite pusę miltų ir suberkite sausas mieles. Gerai išmaišykite ir palaipsniui į tešlą suberkite miltus. Uždenkite tešlą maistine plėvele arba rankšluosčiu ir palikite šiltoje vietoje 1 valandai, kad pakiltų ir padidėtų jos tūris.
Žingsnis 2
Paruoškite bagetes. Padėkite tešlą ant miltais pabarstyto stalo ir padalykite į 4 dalis. Iš kiekvienos dalies suformuokite ilgą bagetę. Dėkite bagetes ant kepimo skardos ir aštriu peiliu padarykite įstrižus pjūvius. Aptepkite bagetes plaktu kiaušinio tryniu ir pabarstykite sezamo sėklomis. Palikite bagetes kepti 40 minučių.
Žingsnis 3
Iškepkite bagetes. Įkaitinkite orkaitę iki 230 laipsnių pagal Celsijų. Į orkaitės dugną įdėkite karščiui atsparų dubenį su vandeniu. Kepkite bagetes orkaitėje 10-12 minučių, tada sumažinkite temperatūrą iki 190 laipsnių ir kepkite dar 20 minučių, kol taps auksinės spalvos. Išimkite bagetes iš kepimo skardos ir padėkite ant grotelių atvėsti.