Publikavimo data: 2024-06-08
Bagetė su graikišku jogurtu.
Graikiškas nesaldintas jogurtas yra puikus pagrindas švelniai ir lengvai bagetės tešlai. Jis yra tirštesnis nei paprastas jogurtas, nes po išplakimo suspenduojamas kaip varškė medžiaginiame maišelyje. Bagetė su graikišku jogurtu visada būna kvapni, minkšta, skani, su traškia aukso spalvos plutele ir erdviu minkštimu. Ši bagetė puikiai tinka sotiems sumuštiniams gaminti, puikiai dera su pienu ir medumi arba uogiene.
Žingsnis 1
Paruoškite skystąją tešlos dalį. Karštame vandenyje ištirpinkite sviestą, supilkite graikišką jogurtą ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 2
Paruoškite tešlą. Dubenyje sumaišykite miltus, druską, cukrų ir mieles. Supilkite skystąją dalį, suminkykite minkštą tešlą, uždenkite maistine plėvele ir palikite 1 valandai.
Žingsnis 3
Iškepkite bagetes. Padalykite tešlą į dvi dalis ir suformuokite pailgas bagetes. Dėkite bagetes į kepimo indą ir palikite 20 min. pastovėti. Kepkite bagetes iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30 minučių.
Kategorijos