Publikavimo data: 2024-06-08
Bagetė su grietine
Bagetė su grietine - neįprastas prancūziškos bandelės variantas. Be miltų, vandens ir mielių, į receptą įeina grietinė, kuri atlieka raugo vaidmenį, todėl bagetė tampa labai skani ir puri. Kartu ji gerokai padidina bagetės maistinę vertę, nes joje yra daug vitaminų, įskaitant B grupės vitaminus, baltymų, riebalų ir organizmui būtinų aminorūgščių.
Žingsnis 1
Užminkykite tešlą. Į dubenį supilkite šiltą vandenį, sudėkite šviežiai spaustas mieles ir išmaišykite. Į sudėtines dalis įberkite druskos ir cukraus ir dar kartą išmaišykite. Į mišinį sudėkite grietinę ir sviestą, išmaišykite iki vientisos masės. Tada dalimis supilkite miltus, minkydami tešlą, kuri nelimpa prie rankų. Paruošę suformuokite rutulį, įdėkite jį į dubenį ir uždenkite maistine plėvele. Palikite tešlą pailsėti 1-2 valandas.
Žingsnis 2
Paruoškite bagetes. Ant darbastalio pabarstykite šiek tiek miltų, sudėkite tešlą, išminkykite ją ir padalykite į dvi lygias dalis. Iš kiekvieno gabalėlio suformuokite bagetę. Būsimą duoną dėkite ant pergamentiniu popieriumi išklotos kepimo skardos. Peiliu padarykite įstrižus pjūvius. Tešlą patepkite pienu ir pabarstykite sezamo sėklomis. Palikite bagetes pailsėti dar pusvalandį. Tada dėkite skardą su bagetėmis į įkaitintą orkaitę 20 minučių.
Kategorijos