Publikavimo data: 2024-06-08
Bagetė su jautienos filė
Bagetei su jautienos filė, be prancūziškos duonos ir jautienos mėsos, reikės šviežių daržovių, žalumynų mišinio, grietinės ir majonezo padažo bei prieskonių. Jautieną geriau rinktis iš nugarinės. Gabalas būtinai turi būti su plėvele, o pati mėsa turi būti puri, su didelėmis skaidulomis. Pikantiškumo patiekalui suteikia rūgštynės. Pirmenybę teikite jauniems lapams, nes juose mažiau oksalo rūgšties, kurios perteklius gali pakenkti sveikatai. Jie yra ryškiai žalios spalvos ir nedideli.
Žingsnis 1
Paruoškite padažą. Agurkų kubelius sudėkite į dubenį, suberkite smulkintas žoleles, majonezą ir grietinę. Įtarkuokite šiek tiek laimo žievelės, išspauskite šiek tiek sulčių. Pagardinkite druska ir pipirais ir išmaišykite.
Žingsnis 2
Paruoškite bagetę. Bagetę perpjaukite skersai. Kiekvieną pusę išilgai padalykite į dvi dalis. Kepkite keptuvėje su aliejumi apie 2-3 min. ir leiskite atvėsti.
Žingsnis 3
Paruoškite svogūnus. Kepkite svogūnus 3-4 minutes keptuvėje su aliejumi, paprika ir cukrumi.
Žingsnis 4
Iškepkite jautieną. Mėsą supjaustykite plokštelėmis skersai pluošto. Pagardinkite druska ir pipirais ir kepkite keptuvėje su aliejumi po 2-3 min. iš kiekvienos pusės.
Žingsnis 5
Sudėkite bagetę. Vieną bagetės pusę patepkite padažu, sudėkite rūgštynių lapus, tada keptus svogūnų žiedus, agurkų griežinėlius, jautieną. Vėl aptepkite padažu, uždenkite kita bagetės puse.
Kategorijos