Bagetė su jautienos filė pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-08

Bagetė su jautienos filė

Bagetei su jautienos filė, be prancūziškos duonos ir jautienos mėsos, reikės šviežių daržovių, žalumynų mišinio, grietinės ir majonezo padažo bei prieskonių. Jautieną geriau rinktis iš nugarinės. Gabalas būtinai turi būti su plėvele, o pati mėsa turi būti puri, su didelėmis skaidulomis. Pikantiškumo patiekalui suteikia rūgštynės. Pirmenybę teikite jauniems lapams, nes juose mažiau oksalo rūgšties, kurios perteklius gali pakenkti sveikatai. Jie yra ryškiai žalios spalvos ir nedideli.
Gaminimo laikas
25 min.
Laikas virtuvėje
25 min.
Kalorijos
212 kcal.
Baltymai
9 g
Riebalai
11 g
Angliavandeniai
16 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.22/5 (18 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Bagetė su jautienos filė Žingsnis 1
Paruoškite padažą. Agurkų kubelius sudėkite į dubenį, suberkite smulkintas žoleles, majonezą ir grietinę. Įtarkuokite šiek tiek laimo žievelės, išspauskite šiek tiek sulčių. Pagardinkite druska ir pipirais ir išmaišykite.

Žingsnis 2

Bagetė su jautienos filė Žingsnis 2
Paruoškite bagetę. Bagetę perpjaukite skersai. Kiekvieną pusę išilgai padalykite į dvi dalis. Kepkite keptuvėje su aliejumi apie 2-3 min. ir leiskite atvėsti.

Žingsnis 3

Bagetė su jautienos filė Žingsnis 3
Paruoškite svogūnus. Kepkite svogūnus 3-4 minutes keptuvėje su aliejumi, paprika ir cukrumi.

Žingsnis 4

Bagetė su jautienos filė Žingsnis 4
Iškepkite jautieną. Mėsą supjaustykite plokštelėmis skersai pluošto. Pagardinkite druska ir pipirais ir kepkite keptuvėje su aliejumi po 2-3 min. iš kiekvienos pusės.

Žingsnis 5

Bagetė su jautienos filė Žingsnis 5
Sudėkite bagetę. Vieną bagetės pusę patepkite padažu, sudėkite rūgštynių lapus, tada keptus svogūnų žiedus, agurkų griežinėlius, jautieną. Vėl aptepkite padažu, uždenkite kita bagetės puse.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos