Publikavimo data: 2024-06-08
Bagetė su kalakutiena
Kalakutienoje yra mažai riebalų, ji yra dietinė mėsa, vitaminų ir baltymų šaltinis. Šviežios kalakutienos filė paviršius yra minkštas, drėgnas ir šiek tiek blizgantis. Norėdami paruošti kalakutienos faršą, pirmiausia jį iškepkite ir troškinkite - dėl ilgo troškinimo mėsos gabaliukai bus minkšti, o iškepusi plutelė ne tik gražiau atrodys, bet ir išsaugos mėsos sultingumą.
Žingsnis 1
Troškinkite kalakutieną. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų. Sudėkite į jį kalakutienos gabaliukus ir kepkite kelias minutes, kol pakeis spalvą. Tada įpilkite 50 ml vandens ir troškinkite mėsą 10-15 minučių. Sudėkite svogūnus ir troškinkite dar 5 minutes, kol svogūnai suminkštės. Į kalakutieną sudėkite smulkintą česnaką ir grietinę. Pagardinkite pipirais ir supilkite sojų padažą. Supilkite likusį vandenį ir virkite 10 minučių, kol padažas sutirštės.
Žingsnis 2
Paruoškite kalakutienos bagetę. Nupjaukite bagetės viršų. Ištraukite mėsą iš duonos ir apibarstykite ertmę didžiąja dalimi sūrio. Toliau sluoksniuokite kalakutieną, pabarstykite sūriu ir krapais. Uždenkite viršutine bagetės dalimi ir pašaukite į 180 laipsnių temperatūros orkaitę maždaug 10 minučių. Kai sūris išsilydys, patiekalas bus paruoštas.
Kategorijos