Publikavimo data: 2024-06-08
Bagetė su kalkėmis
Neįprastas pikantiškas ir gaivus užkandis - bagetė su laimu - maloniai nustebins visus prie stalo. Bagetė puikiai tinka su bet kokiu įdaru, tačiau svarbu jos per daug neišdžiovinti keptuvėje, kad išorė išliktų auksinė ir traški, o vidus - minkštas. Laimas, kaip ir citrina, puikiai dera su jūros žuvimi ir jūros gėrybėmis. Kadangi gaminant maistą dažnai naudojamos laimo sultys, o ne pats laimas, jas galima paruošti iš anksto: išspauskite laimo sultis, supilkite jas į ledo kubelių formeles ir įdėkite į šaldiklį.
Žingsnis 1
Paskrudinkite bagetę. Supjaustykite bagetę įstrižai maždaug 1,5 cm storio riekelėmis. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų. Kiekvieną riekelę kepkite ant vidutinės ugnies po 1 minutę iš kiekvienos pusės.
Žingsnis 2
Paruoškite įdarą. Lašišą supjaustykite plonais griežinėliais. Į lašišą supilkite laimo sulčių ir pipirų mišinį, išmaišykite ir palikite 10 minučių.
Žingsnis 3
Paruoškite laimo bagetę. Ant paskrudintų bagetės riekelių tvarkingai ir gražiai išdėliokite lašišą.
Kategorijos