Publikavimo data: 2024-06-08
Bagetė su kapotu tunu savo sultyse
Tunas yra nuostabi žuvis, kitaip nei kitos vandens gyvūnijos. Pavyzdžiui, jis sugeba padidinti savo kūno temperatūrą, todėl ji kelis kartus viršija aplinkos temperatūrą. Dėl šio gebėjimo jį galima priskirti šiltakraujų gyvūnų kategorijai. Bagetė su tunu - nesudėtingas užkandis, kurio pagrindą, be žuvies, sudaro sultingos daržovės ir citrinos sultys, suteikiančios patiekalui malonios rūgštelės. Beje, tunas yra viena iš nedaugelio žuvų, kurios naudingąsias savybes išsaugo net ir konservuotos.
Žingsnis 1
Paruoškite įdarą. Iš tuno skardinės nusausinkite sulčių perteklių ir sudėkite žuvį į nedidelį dubenėlį. Saliero stiebus ir raudonąjį svogūną supjaustykite mažais kubeliais ir sudėkite į tuną. Ingredientus gerai išmaišykite. Į paruoštą mišinį įpilkite citrinos sulčių ir majonezo. Pagal skonį įberkite druskos ir pipirų, gerai išmaišykite.
Žingsnis 2
Paruoškite sumuštinį. Ant paskrudintos bagetės riekelės uždėkite salotų lapą, tada paruoštą tuno įdarą. Pomidorą supjaustykite plonais griežinėliais ir uždėkite ant viršaus. Pakartokite su likusiomis dviem riekelėmis.
Kategorijos