Publikavimo data: 2024-06-08
Bagetė su kepenėlėmis
Kepenų bagetė - taupių rusų šeimininkių išradimas, kurios sugalvojo, kaip panaudoti po vakarienės likusį šalutinį produktą. Paprastai naudojamos jautienos kepenys, o kiaulienos kepenis prieš tai reikia pamirkyti piene, kad nebūtų karčios. Jei norite dietinio varianto, naudokite vištienos arba kalakutienos kepenėles. Tešlos pagrindą sudaro išrūgos ir sėlenos, todėl kepiniai yra sveikesni ir mažiau kaloringi. Kitais atžvilgiais minkymo procesas panašus į įprastą mielinę tešlą.
Žingsnis 1
Užminkykite tešlą. Mieles ištirpinkite išrūgose, įmaišykite grietinę, druską ir cukrų. Maišykite produktus, kol jie taps vientisi. Tada į išrūgas sudėkite sėlenas ir jautienos kepenis. Supilkite augalinį aliejų, išmaišykite. Nedidelėmis dozėmis suberkite miltus, įmaišydami juos į tešlą. Kai tešla išminkoma, uždenkite ją maistine plėvele. Pastatykite 40 minučių šiltoje vietoje.
Žingsnis 2
Suformuokite bagetes. Padėkite tešlą ant darbinio paviršiaus ir šiek tiek paminkykite. Supjaustykite tešlą į tris dalis. Kiekvieną gabalėlį iškočiokite ne per plonai ir ne per stipriai į ritinėlius. Užspauskite kraštus ir gražiai suformuokite bagetės gabalėlius.
Žingsnis 3
Iškepkite bagetes. Dėkite bagetes ant kepimo skardos 4 cm atstumais viena nuo kitos. Padarykite vertikalius įpjovimus ir palikite šiltoje vietoje 10 minučių, kad tešla pakiltų. Uždenkite drėgnu rankšluosčiu. Apšlakstykite bagetes vandeniu ir dėkite į įkaitintą iki 180 °C temperatūros orkaitę. Kepkite 40 minučių.
Kategorijos