Publikavimo data: 2024-06-08
Bagetė su kiaulienos krūtinine
Bagetė su kiaulienos krūtinine - maistingas ir sveikas užkandis. Šonkauliuką galima įsigyti su kaulu arba be jo. Šonkauliukas nuo kitų kiaulienos gabalų skiriasi tuo, kad turi plėvelę ir daug lašinių. Norėdami išsirinkti kokybišką kiaulienos krūtininę, atkreipkite dėmesį į mėsos pjūvį. Riebalų ir mėsos juostelės turi būti vienodos ir kaitaliotis.
Žingsnis 1
Paruoškite marinatą. Dubenėlyje sumaišykite garstyčias ir sojų padažą. Įdėkite papriką ir lauro lapą. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.
Žingsnis 2
Iškepkite mėsą. Kepimo skardą išklokite 2-3 folijos sluoksniais. Į ją sudėkite krūtininę ir kruopščiai aptepkite marinatu. Kiaulieną sandariai suvyniokite į foliją ir pašaukite kepimo skardą į 230-250 laipsnių temperatūros orkaitę 60 minučių. Po 1 valandos sumažinkite temperatūrą iki 200 laipsnių, nuimkite foliją ir dar maždaug 10 minučių pašaukite į orkaitę. Išimkite mėsą, kai krūtinėlė paruduos. Supjaustykite mėsą griežinėliais.
Žingsnis 3
Įdarykite bagetę įdaru. Pusę tarkuoto sūrio sudėkite į dubenį, įdėkite majonezo, garstyčių, smulkinto česnako ir petražolių ir sumaišykite ingredientus. Bagetę perpjaukite išilgai į dvi dalis. Kiekvieną bagetės dalį aptepkite sūrio įdaru. Uždėkite kiaulienos gabalėlius. Ant viršaus uždėkite pomidorus ir pabarstykite likusiu tarkuotu sūriu.
Žingsnis 4
Iškepkite bagetę. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių, sudėkite bagetę ant kepimo skardos ir kepkite orkaitėje 20 minučių.
Kategorijos