Publikavimo data: 2024-06-08
Bagetė su kiaulienos kumpiu
Sultingą ir sultingą kiaulieną galima patiekti ne tik su tradiciniu garnyru, bet ir naudoti užkandžiams gaminti. Orkaitėje savo sultyse iškepta kiauliena puikiai pakeičia banalias dešreles ir paprastus sumuštinius pavers apetitą žadinančiu namų užkandžiu. Prancūziška bagetė idealiai tinka sumuštiniams gaminti, nes puikiai dera su mėsa, žalumynais ir avokadų pasta, kuri užkandžiui suteiks pikantiško skonio.
Žingsnis 1
Marinuokite mėsą. Nedideliame dubenėlyje sumaišykite alyvuogių aliejų, druską, pipirus ir česnaką. Mišiniu įtrinkite kumpį iš visų pusių, uždenkite maistine plėvele ir įdėkite į šaldytuvą 1 valandai.
Žingsnis 2
Paruoškite užkandžio ingredientus. Avokadą supjaustykite mažais gabalėliais, sutrinkite šakute iki vientisos masės ir apšlakstykite citrinos sultimis. Bagetę perpjaukite skersai į tris dalis ir kiekvieną gabalėlį perpjaukite išilgai pusiau.
Žingsnis 3
Iškepkite mėsą. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Sandariai suvyniokite mėsą į foliją, kad neliktų tarpų, perkelkite ją į kepimo skardą ir dėkite kepti 1 valandai. Po valandos foliją nupjaukite ir leiskite mėsai dar 15 minučių pastovėti karštoje orkaitėje. Tada ištraukite kumpį iš orkaitės, perkelkite į lėkštę ir leiskite jam atvėsti.
Žingsnis 4
Paruoškite sumuštinius. Atvėsusį kumpį supjaustykite griežinėliais. Kiekvieną bagetės riekelę patepkite majonezu. Ant pusės duonos riekės uždėkite salotų lapą, aptepkite jį avokadų pasta ir uždėkite kiaulienos gabalėlį. Uždenkite antrąja bagetės riekele.
Kategorijos