Publikavimo data: 2024-06-08
Bagetė su kiaulienos nugarine
Kiaulienos nugarinės bagetė yra sotus užkandis ar net visavertis patiekalas. Išpjova dar vadinama kiaulienos filė arba kepsnys. Tai ilgas pailgas nugarinės dalies mėsos gabalas. Ši mėsa laikoma labai minkšta ir tinka tiek kepti, tiek skrudinti. Rinkdamiesi nugarinę nepamirškite, kad ji būtinai turi būti su plėvele. Pati nugarinės mėsa yra puri, su stambiais pluoštais.
Žingsnis 1
Toliau kepkite kiaulieną. Sulenkite foliją į du sluoksnius. Padėkite mėsą ant folijos ir patepkite garstyčiomis. Suvyniokite nugarinę į foliją, sudėkite ant kepimo skardos ir pašaukite į orkaitę kepti 60 minučių 200 laipsnių temperatūroje. Iškepusią kiaulieną atvėsinkite ir supjaustykite nedideliais griežinėliais.
Žingsnis 2
Su įdaru suformuokite bagetę. Bagetę perpjaukite išilgai pusiau ir ant jos sudėkite kiaulieną. Apšlakstykite mėsą kečupu. Išdėliokite pomidorus ir pabarstykite sūriu. Dėkite į 180 laipsnių temperatūros orkaitę 10 minučių, kad sūris išsilydytų.
Kategorijos