Publikavimo data: 2024-06-08
Bagetė su kiaulienos taukais
Bagetė su kiaulienos lašiniais - tai daugiau nei duona su įdaru. Tai aromatingas ir labai apetitiškas kepinys. Lašiniai su svogūnais ir česnakais suvyniojami į minkštą mielinę tešlą ir kepami orkaitėje. Minkšta prancūziška duona mirkoma žolelių sultyse ir sūdytuose gyvulių taukuose. Patiekalas gaunasi skanus, sultingas, sotus. Kepimui geriau imti lašinius su mėsos sluoksniais.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Sumaišykite šiltą vandenį su cukrumi ir mielėmis. Palikite 15 minučių. Miltus, druską ir mielių mišinį supilkite į atskirą dubenį. Užminkykite minkštą tešlą. Uždenkite virtuviniu rankšluosčiu ir palikite 30-40 minučių, kad pakiltų. Po pirmojo pakilimo tešlą išminkykite ir palikite dar 10 minučių.
Žingsnis 2
Paruoškite faršą. Sumaišykite taukus, svogūnus, česnakus.
Žingsnis 3
Paruoškite bagetę su kiaulienos taukais. Tešlą iškočiokite į stačiakampį. Tolygiai paskirstykite įdarą. Susukite į ritinį, būtinai užlenkite kraštus. Viršuje padarykite zigzaginius pjūvius. Viršų patepkite kiaušiniu. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje 30-40 minučių.
Kategorijos