Publikavimo data: 2024-06-08
Bagetė su kompotu
Prancūziška bagetė (pranc. baguette de tradition) - tai duona, kuri nuo pat jos išradimo gaminama pagal klasikinį receptą iš vandens, mielių, druskos ir miltų. Tačiau vietoj mielių leidžiama naudoti raugą, o vietoj vandens - pieną. Gamybos technologija, dėl kurios bagetė tampa puri ir traški, apima ilgą laipsnišką tešlos kildinimo procesą. Tradiciškai bagetė pusryčiams patiekiama su kava, tačiau ją taip pat galima patiekti su uogų kompotu ir kaip lengvą vasaros popietės užkandį.
Žingsnis 1
Užminkykite tešlą. Šiltą pieną supilkite į dubenį, suberkite mieles, 1 valgomąjį šaukštą miltų ir palikite 15 minučių. Miltus supilkite į kitą dubenį, padarykite jame duobutę ir supilkite į ją pieno ir mielių mišinį. Įberkite druskos ir išmaišykite. Išminkykite tešlą mentele, uždenkite ir palikite 20 minučių pakilti šiltoje vietoje. Dar kartą išminkykite tešlą, jei reikia, įberkite daugiau miltų, kad tešla būtų elastinga ir nelipni. Uždenkite ir palikite šiltai pakilti dar 40-50 minučių.
Žingsnis 2
Suformuokite ir iškepkite bagetę. Padėkite tešlą ant miltais pabarstyto stalo ir iškočiokite į 5 mm storio stačiakampį. Sulenkite į voką, uždenkite rankšluosčiu ir palikite pakilti dar 40 minučių. Praėjus šiam laikui, išminkykite ir padalykite tešlą į dvi lygias dalis, kiekvieną jų susukite į ryšulėlį ir užlenkite kraštus. Dėkite bagetes ant kepimo skardos, uždenkite rankšluosčiu ir palikite dar 30 minučių. Kepkite iki 210 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 25-30 minučių.
Žingsnis 3
Paruoškite kompotą. Supilkite vandenį į puodą ir užvirinkite. Į vandenį supilkite spanguoles, vėl užvirinkite ir suberkite cukrų. Kompotą virkite 5-7 minutes, kad uogos išliktų kuo naudingesnės. Jei kompoto paviršiuje atsiranda putų, jas pašalinkite. Nuimkite kompotą nuo viryklės ir 40-50 minučių palaikykite šaldytuve.
Kategorijos