Publikavimo data: 2024-06-08
Bagetė su konservuotomis baltosiomis pupelėmis
Bagetė su konservuotomis baltosiomis pupelėmis patiks nesudėtingų, bet skanių užkandžių mėgėjams. Džiovinti pomidorai kartu su pupelėmis sukuria malonų skonio derinį ir sodrų tirštą aromatą, o citrinos sultys atskiečia užkandį, suteikdamos jam šiek tiek rūgštumo ir tarsi užbaigdamos patiekalą. Beje, Prancūzijoje kasmet rengiami geriausios duonos konkursai, todėl gatvėse dažnai galima rasti užrašų "Geriausia metų bagetė".
Žingsnis 1
Paruoškite bagetę. Įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių pagal Celsijų. Sudėkite duonos riekes ant kepimo skardos, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir kepkite, kol paruduos (apie 10 min.).
Žingsnis 2
Paruoškite įdarą. Šiek tiek sutrinkite pupeles šakute ir sudėkite jas į dubenį. Įpilkite 1 valgomąjį šaukštą alyvuogių aliejaus, džiovintus pomidorus, česnaką, baziliką, petražoles, citrinos sultis, parmezaną, druskos ir pipirų pagal skonį. Kruopščiai išmaišykite ingredientus.
Žingsnis 3
Sudėkite sumuštinius. Ant paruoštų bagetės riekelių užtepkite įdaro. Sumuštinius papuoškite vyšninių pomidorų puselėmis ir kalendrų lapeliais.
Kategorijos