Publikavimo data: 2024-06-08
Bagetė su konservuotomis sardinėmis
Iš apvalios prancūziškos bagetės ir paprastų konservuotų sardinių galima pasigaminti originalų, skanų ir sotų užkandį, sumaišius visus ingredientus ir jais įdarius bagetę. Iš duonos, supjaustytos dideliais gabalais, reikia išimti dalį trupinių, o patį įdarą gana gerai susmulkinti. Be sardinių, bagetės įdarui reikės virtų kiaušinių, alyvuogių, kurios suteiks malonaus salos rūgštelės skonio, ir, žinoma, svogūnų bei česnakų, kurie dera tiek su žuvies, tiek su vištienos kiaušiniais.
Žingsnis 1
Paruoškite ingredientus. Bagetę perpjaukite skersai į tris didelius gabalus, nupjaukite viršūnėles. Nuo kiekvieno gabalėlio pašalinkite trupinius. Svogūną smulkiai supjaustykite, o česnaką išspauskite per presą. Vištienos kiaušinius supjaustykite mažais kubeliais. Susmulkinkite alyvuoges. Sudėkite sardines į gilų dubenį ir sutrinkite jas šakute.
Žingsnis 2
Paruoškite užkandį. Dubenyje sumaišykite sardines, svogūną, česnaką, vištienos kiaušinius ir alyvuoges. Mišinį pasūdykite ir užpilkite majonezu. Ingredientus gerai išmaišykite ir kiekvieną bagetės dalį sandariai įdarykite įdaru.
Kategorijos