Publikavimo data: 2024-06-08
Bagetė su krapais
Jei į bagetės tešlą įmaišysite žolelių, duona iškart įgaus naują ir neįprastą skonį. Bagetė su krapais yra labai apetitiška. Ši žolelė yra viena prieinamiausių ir neutralaus skonio. Norint paruošti bagetę, geriau naudoti duonkepę. Kol tešla minkoma ir kyla, galite ramiai užsiimti savo reikalais. Tačiau jei tokio prietaiso nėra, nesunku tešlą užminkyti rankomis ir iškepti bagetę orkaitėje. Svarbiausia, kad po minkymo tešla visiškai "pasiektų" būklę.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Mieles ištirpinkite šiltame vandenyje su cukrumi, supilkite pieną, ištirpintą sviestą, miltus ir krapus. Palikite 1,5 valandos pastovėti karštyje po rankšluosčiu. Tada užminkykite tešlą ir palikite dar valandai.
Žingsnis 2
Paruoškite krapų bagetes. Stalą pabarstykite miltais. Padėkite tešlą. Padalykite į 4 dalis. Kiekvieną jų rankomis ištempkite į plokščią duoną. Užlenkite kraštus į vidurį ir vėl ištempkite į plokštainį. Pakartokite dar tris kartus. Tada suformuokite tešlą į bagetės formą ir padėkite ant kepimo skardos. Uždenkite rankšluosčiu ir palikite 20 minučių pailsėti. Viršuje įstrižu kampu padarykite negilius įpjovimus. Apšlakstykite vėsiu vandeniu. Kepkite 220 laipsnių orkaitėje 20-25 minutes.
Kategorijos