Publikavimo data: 2024-06-08
Bagetė su kreminiu sūriu
Nors žodis "bagetė" atsirado 1920 m., manoma, kad prancūziškos duonos istorija prasidėjo prieš 400 metų. Iš pradžių ji buvo gaminama iš ruginių arba grikių miltų, į juos pridedant įvairių ingredientų. Vėliau, XIX a. pradžioje, kvietiniai miltai tapo prieinamesni ir bagetė įgavo šiuolaikinę išvaizdą. Bagetė su kreminiu sūriu - įdomus švelnios duonos su sūriu įdaru receptas, puikiai tinkantis sūrio patiekalų mėgėjams.
Žingsnis 1
Užminkykite tešlą. Į persijotus miltus dubenyje suberkite druską, cukrų ir greitai veikiančias mieles. Kruopščiai išmaišykite. Mišinio centre padarykite nedidelį įdubimą ir atsargiai supilkite į jį šiek tiek šilto vandens. Kai miltai sugers visą vandenį, įmaišykite 50 g sūrio. Vėl gerai išmaišykite mišinį ir minkykite tešlą, kol ji taps elastinga.
Žingsnis 2
Leiskite tešlai pakilti. Kai tešla bus minkšta ir švelni, suformuokite iš jos rutulį ir perkelkite į dubenį, lengvai pateptą augaliniu aliejumi. Uždenkite jį maistine plėvele arba rankšluosčiu. Palikite dubenį šiltoje vietoje 1 valandai, tada lengvai paminkykite ir palikite dar 1 valandai.
Žingsnis 3
Suformuokite bagetes. Darbo paviršių lengvai pabarstykite miltais. Paruoštą tešlą iškočiokite ir padalykite į 4 lygias dalis. Suformuokite nedidelius rutuliukus ir palikite juos 5 minutėms pailsėti. Tada iš kiekvieno gabalėlio suformuokite bagetę, šiek tiek ištempdami galus. Dėkite bagetes ant kepimo skardos nedideliu atstumu viena nuo kitos ir palikite jas 1 valandai pailsėti.
Žingsnis 4
Dėkite bagetę ant kepimo skardos. Likus maždaug 20 minučių iki kepimo įjunkite orkaitę iki 250 laipsnių, kad įkaistų. Į orkaitės dugną įdėkite dubenį su vandeniu. Aptepkite tešlą kiaušinio tryniu ir užtepkite ant jos likusius 50 g sūrio. Iškeptus gabalėlius palikite kepti 10 minučių. Tada išimkite dubenį, sumažinkite temperatūrą iki 200 laipsnių ir palikite bagetes orkaitėje dar 15 minučių.
Kategorijos