Bagetė su kreminiu sūriu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-08

Bagetė su kreminiu sūriu

Nors žodis "bagetė" atsirado 1920 m., manoma, kad prancūziškos duonos istorija prasidėjo prieš 400 metų. Iš pradžių ji buvo gaminama iš ruginių arba grikių miltų, į juos pridedant įvairių ingredientų. Vėliau, XIX a. pradžioje, kvietiniai miltai tapo prieinamesni ir bagetė įgavo šiuolaikinę išvaizdą. Bagetė su kreminiu sūriu - įdomus švelnios duonos su sūriu įdaru receptas, puikiai tinkantis sūrio patiekalų mėgėjams.
Gaminimo laikas
250 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
208 kcal.
Baltymai
8 g
Riebalai
4 g
Angliavandeniai
32 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4.29/5 (7 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Bagetė su kreminiu sūriu Žingsnis 1
Užminkykite tešlą. Į persijotus miltus dubenyje suberkite druską, cukrų ir greitai veikiančias mieles. Kruopščiai išmaišykite. Mišinio centre padarykite nedidelį įdubimą ir atsargiai supilkite į jį šiek tiek šilto vandens. Kai miltai sugers visą vandenį, įmaišykite 50 g sūrio. Vėl gerai išmaišykite mišinį ir minkykite tešlą, kol ji taps elastinga.

Žingsnis 2

Bagetė su kreminiu sūriu Žingsnis 2
Leiskite tešlai pakilti. Kai tešla bus minkšta ir švelni, suformuokite iš jos rutulį ir perkelkite į dubenį, lengvai pateptą augaliniu aliejumi. Uždenkite jį maistine plėvele arba rankšluosčiu. Palikite dubenį šiltoje vietoje 1 valandai, tada lengvai paminkykite ir palikite dar 1 valandai.

Žingsnis 3

Bagetė su kreminiu sūriu Žingsnis 3
Suformuokite bagetes. Darbo paviršių lengvai pabarstykite miltais. Paruoštą tešlą iškočiokite ir padalykite į 4 lygias dalis. Suformuokite nedidelius rutuliukus ir palikite juos 5 minutėms pailsėti. Tada iš kiekvieno gabalėlio suformuokite bagetę, šiek tiek ištempdami galus. Dėkite bagetes ant kepimo skardos nedideliu atstumu viena nuo kitos ir palikite jas 1 valandai pailsėti.

Žingsnis 4

Bagetė su kreminiu sūriu Žingsnis 4
Dėkite bagetę ant kepimo skardos. Likus maždaug 20 minučių iki kepimo įjunkite orkaitę iki 250 laipsnių, kad įkaistų. Į orkaitės dugną įdėkite dubenį su vandeniu. Aptepkite tešlą kiaušinio tryniu ir užtepkite ant jos likusius 50 g sūrio. Iškeptus gabalėlius palikite kepti 10 minučių. Tada išimkite dubenį, sumažinkite temperatūrą iki 200 laipsnių ir palikite bagetes orkaitėje dar 15 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos