Publikavimo data: 2024-06-08
Bagetė su lašišos filė
Prancūziški bagetės lizdai su lašišų įdaru yra vienas iš puikių būdų skaniai ir gražiai paruošti žuvį, o tam reikia labai nedaug laiko. Bagetė pasižymi visomis lizdams gaminti reikalingomis savybėmis: tvirta ir traškia plutele išorėje ir drėgnu minkštu minkštimu viduje. Poliako mėsoje yra nedaug kaulų, todėl smulkiai supjaustytas žuvies įdaras, skirtas lizdams, yra orus ir tirpsta burnoje.
Žingsnis 1
Paruoškite ingredientus. Supjaustykite lašišų filė mažais gabalėliais. Bagetę supjaustykite 4 cm storio riekelėmis, sudėkite jas į gilų dubenį ir užpilkite pienu, kad įsigertų. Smulkiai supjaustykite svogūną ir krapus bei sutarkuokite sūrį. Giliame dubenyje sumaišykite žuvį, svogūnus, krapus, bazilikus, druską ir maltus juoduosius pipirus.
Žingsnis 2
Iškepkite lizdus. Išimkite bagetės riekeles iš pieno ir švelniai išspauskite bagetę iš pieno, kad ji neprarastų formos. Kepimo skardą patepkite sviestu ir sudėkite ant jos bageto riekeles. Kiekviename gabalėlyje padarykite nedidelį įdubimą ir sudėkite į jį lašišų, svogūnų ir žolelių įdarą. Aptepkite majonezu ir kepkite 40 minučių. Likus 5 minutėms iki kepimo pabaigos, bagetės lizdus su šlakiu apibarstykite tarkuotu sūriu.
Kategorijos