Publikavimo data: 2024-06-08
Bagetė su lydytu sviestu
Bagetė su lydytu sviestu - švelni, skani, aromatinga sluoksniuotos tešlos duona plona plutele. Ji taip pat labai sveika. Ghi gaminamas ištirpinant vandenį, pieno cukrų ir baltymus. Lieka tik gryni pieno riebalai, kuriuose gausu vitaminų. Indijoje šis produktas vadinamas "skystuoju auksu". Kepiniai, pagaminti iš lydyto sviesto, yra purūs ir minkšti.
Žingsnis 1
Užminkykite tešlą. Į dubenį suberkite miltus, mieles, cukrų ir druską. Išmaišykite. Į miltų mišinio duobutę supilkite šiltą vandenį ir pieną. Įmuškite kiaušinį ir supilkite alyvuogių aliejų. Išmaišykite. Užminkykite tešlą, iškočiokite į rutulį. Atskirą indą ištepkite augaliniu aliejumi, sudėkite į jį tešlą, uždenkite maistine plėvele ir laikykite šiltai 1 valandą. Tešla turėtų patrigubėti. Po valandos ją išminkykite. Palikite dar valandai.
Žingsnis 2
Iš tešlos su ištirpintu sviestu iškepkite bagetes. Tešlą rankomis padalykite į tris dalis. Kiekvieną dalį pabarstykite miltais ir iškočiokite į stačiakampį ploną lakštą. Aptepkite ištirpintu lydytu sviestu. Užlenkite kraštus link centro, tada vėl link centro. Tris gabalus 25 minutes palaikykite šaldytuve.
Žingsnis 3
Paruoškite bagetes su ištirpintu sviestu. Tešlą iškočiokite atgal į sluoksnį. Vėl patepkite sviestu, susukite į ritinėlį. Užspauskite kraštus. Dėkite ant kepimo skardos siūle žemyn. Viršų pabarstykite miltais. Aptepkite kiaušinio tryniu ir pabarstykite sezamo sėklomis. Padarykite pjūvius skersai arba įstrižai. Uždenkite rankšluosčiu ir palikite 40 min. pastovėti. Tada kepkite 200 laipsnių temperatūroje 30-35 minutes.
Kategorijos