Publikavimo data: 2024-06-08
Bagetė su maasdamo sūriu
Pagal šį receptą gaminamos skanios ir švelnios bagetės su saldžiu ir pikantišku "Maasdam" sūriu. Tešla gaunasi erdvi, tarsi debesėlis. Tokias bagetes galima valgyti vietoj duonos arba iš jų pasigaminti sotų užkandį, įdarytą žuvimi, daržovėmis, dešra ir pan. Iš nurodyto produktų kiekio gaunamos 7-8 miniatiūrinės bagetės su sūrio pabarstukais.
Žingsnis 1
Paruoškite gėrimą. Į puodą suberkite 25 g miltų (1 valgomasis šaukštas) ir užpilkite vandeniu. Maišykite plaktuvu. Pastatykite ant silpnos ugnies. Nuolat maišydami virkite, kol sutirštės 2-3 minutes. Išjunkite kaitrą ir palikite ant šiltos kaitlentės, kad palaikytų tinkamą temperatūrą.
Žingsnis 2
Paruoškite tešlą. Į šiltą pieną suberkite cukrų ir šviežias mieles. Išmaišykite ir palikite 5 minutes. Atskirame dubenyje įmuškite 2 kiaušinius. Sudėkite šiltą sviestą ir druską. Suplakite plaktuvu. Supilkite šiltą varškę. Išmaišykite. Supilkite pieną ir mieles. Dalimis suberkite miltus ir užminkykite tešlą. Tešla turi būti minkšta ir šiek tiek lipti prie rankų.
Žingsnis 3
Baigkite ruošti tešlą. Gilų dubenį lengvai patepkite augaliniu aliejumi. Įdėkite tešlą, uždenkite maistine plėvele ir palikite 1-1,5 val. kilti šiltoje vietoje.
Žingsnis 4
Suformuokite bagetes. Pakilusią tešlą lengvai išminkykite rankomis. Tada padalykite į vienodus gabalėlius, kurių kiekvienas sveria maždaug po 80 g. Iš paruoštų gabalėlių suformuokite "suktinukus". Kiekvieną tešlos gabalėlį iškočiokite į plokščią stačiakampį. Suvyniokite į siaurą vamzdelį, užspauskite kraštus. Visus gabalėlius sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Uždenkite rankšluosčiu ir palikite 20 minučių.
Žingsnis 5
Paruoškite bagetes su "Maasdam" sūriu. Sumaišykite kiaušinį ir pieną ir aptepkite bagetes. Ant viršaus gausiai pabarstykite sūrio. Kepkite 190 laipsnių temperatūros orkaitėje 15-20 minučių.
Kategorijos