Publikavimo data: 2024-06-08
Bagetė su majonezu
Bagetė, prancūziškai reiškianti ne ką kitą, o "lazdelę" - ilgą minkštą baltą kepaliuką traškia plutele, kurį patogu naudoti sumuštiniams ir karštiems užkandžiams su įvairiais įdarais, pavyzdžiui, su majonezu. Bagetė Prancūzijoje išpopuliarėjo XX a. pradžioje, kai po Pirmojo pasaulinio karo buvo uždrausta kepėjams dirbti naktimis ir išryškėjo kepimo greitis. Dėl greito ir paprasto bagetės paruošimo šalyje tiesiog prasidėjo "bagetės bumas".
Žingsnis 1
Paruoškite įdarą. Dubenyje sumaišykite majonezą, sūrį, česnaką ir petražoles. Kruopščiai išmaišykite. Įdarą sudėkite į konditerinį maišelį.
Žingsnis 2
Įdarykite ir iškepkite bagetę. Bagetės viduryje išpjaukite 2/3 gylio įpjovą. Kepimo skardą išklokite kepimo pergamentu, uždėkite bagetę ant pergamento ir į pjūvį sudėkite įdarą. Kepkite bagetę 180 laipsnių temperatūros orkaitėje 7-10 minučių.
Kategorijos