Bagetė su majonezu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-08

Bagetė su majonezu

Bagetė, prancūziškai reiškianti ne ką kitą, o "lazdelę" - ilgą minkštą baltą kepaliuką traškia plutele, kurį patogu naudoti sumuštiniams ir karštiems užkandžiams su įvairiais įdarais, pavyzdžiui, su majonezu. Bagetė Prancūzijoje išpopuliarėjo XX a. pradžioje, kai po Pirmojo pasaulinio karo buvo uždrausta kepėjams dirbti naktimis ir išryškėjo kepimo greitis. Dėl greito ir paprasto bagetės paruošimo šalyje tiesiog prasidėjo "bagetės bumas".
Gaminimo laikas
25 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
297 kcal.
Baltymai
9 g
Riebalai
14 g
Angliavandeniai
28 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.25/5 (12 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Bagetė su majonezu Žingsnis 1
Paruoškite įdarą. Dubenyje sumaišykite majonezą, sūrį, česnaką ir petražoles. Kruopščiai išmaišykite. Įdarą sudėkite į konditerinį maišelį.

Žingsnis 2

Bagetė su majonezu Žingsnis 2
Įdarykite ir iškepkite bagetę. Bagetės viduryje išpjaukite 2/3 gylio įpjovą. Kepimo skardą išklokite kepimo pergamentu, uždėkite bagetę ant pergamento ir į pjūvį sudėkite įdarą. Kepkite bagetę 180 laipsnių temperatūros orkaitėje 7-10 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos