Publikavimo data: 2024-06-08
Bagetė su malta aitriąja paprika
Šiandien prancūziška bagetė kepama pagal daugybę skirtingų receptų. Vienintelis dalykas, kuris išlieka nepakitęs, yra jos tekstūra - minkšta ir erdvi, su burnoje tirpstančiu minkštimu viduje ir auksine plutele išorėje. Bagetė su malta aitriąja paprika puikiai tiks aštrių užkandžių mėgėjams. Prieskonis duonai suteikia nepaprastą aromatą ir lengvą prieskonį. Beje, aitriosios paprikos gali paskatinti endorfinų gamybą, todėl žmonės tampa laimingesni.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Persijotus miltus, druską, cukrų ir mieles suberkite į dubenį ir gerai išmaišykite. Į paruoštą mišinį supilkite vandenį ir saulėgrąžų aliejų ir įberkite maltų aitriųjų paprikų. Tada išminkykite tirštą tešlą. Dubenį patepkite augaliniu aliejumi, įdėkite į jį tešlą ir palikite po maistine plėvele 1 valandai.
Žingsnis 2
Iškepkite duoną. Padėkite tešlą ant darbinio paviršiaus ir kelis kartus išminkykite. Tada suformuokite iš jos bagetę. Tešlos paviršiuje peiliu padarykite negilias įpjovas. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi, patepkite augaliniu aliejumi ir sudėkite ant jo duoną. Uždenkite ją rankšluosčiu ir palikite 15-20 minučių pailsėti. Tada pašaukite bagetę į orkaitę 30-35 minutėms.
Kategorijos