Publikavimo data: 2024-06-08
Bagetė su medumi
Pagal klasikinį bagetės receptą reikia vandens, druskos, mielių ir kvietinių miltų. Tačiau naudodami medų ir avižinius miltus galite bagetei suteikti neįprastą skonį ir padaryti ją sveikesnę. Bagetė su medumi pagal šį receptą išeis labai kvapni ir skani. Brangiausias medus šiais laikais gaminamas Izraelyje - bitės nektarą medui renka iš ženšenio žiedų.
Žingsnis 1
Užminkykite tešlą. Į dubenį supilkite šiltą vandenį, jame ištirpinkite mieles ir druską, tada įmaišykite medų. Tada palaipsniui supilkite dviejų rūšių miltų mišinį ir minkykite tešlą iki vientisos masės. Palikite tešlą šiltoje vietoje, kad pakiltų 30 minučių. Tada padalykite tešlą į 4 dalis ir suformuokite bagetes.
Žingsnis 2
Iškepkite bagetę su medumi. Dėkite bagetes ant kepimo skardos ir palikite 20 minučių, kad pakiltų. Tada kiekvienoje bagetėje 45 laipsnių kampu padarykite tris kryžminius pjūvius. Dėkite bagetes į orkaitę ir kepkite iš pradžių 200 laipsnių temperatūroje 10-15 minučių, kol paruduos, tada sumažinkite temperatūrą iki 180 laipsnių ir kepkite dar 20 minučių.
Kategorijos