Bagetė su midijomis kriauklėse pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-08

Bagetė su midijomis kriauklėse

Bagetė su midijomis - išskirtinis europietiškas užkandis, kuris nepalieka abejingų gurmanų. Šiame recepte midijos verdamos visos mėlynojo sūrio padaže, neišimant jų kiautų. Be paties mėlynojo pelėsinio sūrio, į padažą dedama česnakų aliejaus, kuris patiekalui suteikia neįtikėtino skonio.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
192 kcal.
Baltymai
7 g
Riebalai
9 g
Angliavandeniai
18 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.93/5 (14 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Bagetė su midijomis kriauklėse Žingsnis 1
Paruoškite mėlynojo sūrio padažą ir česnakinį sviestą. Sūrį sutrinkite šakute, sudėkite smulkintą česnaką, grietinę ir citrinos sultis. Išmaišykite, kad susijungtų. Česnakiniam sviestui sutrintą česnaką sumaišykite su augaliniu aliejumi.

Žingsnis 2

Bagetė su midijomis kriauklėse Žingsnis 2
Paruoškite midijas padaže. Ant ugnies pastatykite keptuvę ir įkaitinkite. Supilkite mėlynojo sūrio padažą ir grietinėlę, sudėkite česnakinį sviestą, druską, maltus pipirus ir smulkintas petražoles. Sudėkite midijas į padažą, išmaišykite ir troškinkite apie 10-15 minučių, kol padažas sutirštės ir sumažės perpus.

Žingsnis 3

Bagetė su midijomis kriauklėse Žingsnis 3
Paskrudinkite bagetę ir paruoškite patiekalą. Bagetę supjaustykite maždaug 2 cm storio griežinėliais ir sausai apkepkite iš abiejų pusių, kol paruduos. Apkeptas bagetės riekeles sudėkite į lėkštę ir ant viršaus sudėkite midijas su padažu.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos