Publikavimo data: 2024-06-08
Bagetė su midijomis kriauklėse
Bagetė su midijomis - išskirtinis europietiškas užkandis, kuris nepalieka abejingų gurmanų. Šiame recepte midijos verdamos visos mėlynojo sūrio padaže, neišimant jų kiautų. Be paties mėlynojo pelėsinio sūrio, į padažą dedama česnakų aliejaus, kuris patiekalui suteikia neįtikėtino skonio.
Žingsnis 1
Paruoškite mėlynojo sūrio padažą ir česnakinį sviestą. Sūrį sutrinkite šakute, sudėkite smulkintą česnaką, grietinę ir citrinos sultis. Išmaišykite, kad susijungtų. Česnakiniam sviestui sutrintą česnaką sumaišykite su augaliniu aliejumi.
Žingsnis 2
Paruoškite midijas padaže. Ant ugnies pastatykite keptuvę ir įkaitinkite. Supilkite mėlynojo sūrio padažą ir grietinėlę, sudėkite česnakinį sviestą, druską, maltus pipirus ir smulkintas petražoles. Sudėkite midijas į padažą, išmaišykite ir troškinkite apie 10-15 minučių, kol padažas sutirštės ir sumažės perpus.
Žingsnis 3
Paskrudinkite bagetę ir paruoškite patiekalą. Bagetę supjaustykite maždaug 2 cm storio griežinėliais ir sausai apkepkite iš abiejų pusių, kol paruduos. Apkeptas bagetės riekeles sudėkite į lėkštę ir ant viršaus sudėkite midijas su padažu.
Kategorijos