Publikavimo data: 2024-06-08
Bagetė su minkštu sūriu
Bagetė su minkštu sūriu - tai apetitą žadinantis užkandis, paruoštas iš naminės prancūziškos duonos ir sotaus įdaro. Pienas suteikia tešlai malonų švelnų skonį ir minkštą tekstūrą, o sūris - kreminį atspalvį ir lengvą pikantišką poskonį. Beje, žodis "bagetė" kilęs iš prancūziško žodžio "baguette", kuris reiškia "lazdelę" arba "lazdelę", į kurią panaši pagaminta duona.
Žingsnis 1
Užminkykite tešlą. Į šiltą pieną suberkite druską ir cukrų. Supilkite augalinį aliejų ir išmaišykite. Į mišinį suberkite miltus ir išminkykite minkštą tešlą. Tada tešlą uždenkite maistine plėvele ir palikite šiltoje vietoje maždaug 1 valandai. Kai tešla padvigubės, išminkykite ją ir vėl palikite pakilti.
Žingsnis 2
Iškepkite bagetę. Padalykite tešlą į tris lygias dalis. Suformuokite iš jų batonėlius ir palikite 20-30 minučių pastovėti. Po to šakute išilgai tešlos padarykite nedidelį įdubimą. Aptepkite jį paruoštomis žolelėmis su sviestu ir česnaku. Tešlos paviršių patepkite augaliniu aliejumi ir pabarstykite tarkuotu sūriu. Kepkite bagetes 190 laipsnių temperatūroje 15-20 minučių, kol paruduos.
Kategorijos