Bagetė su minkštu varškės sūriu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-08

Bagetė su minkštu varškės sūriu

Bagetė su varške - tai švelnus pyragas su aromatinga, traškia plutele, kuri tirpsta burnoje. Dėl tešloje esančio minkšto varškės sūrio bagetė yra puri, minkšta, šiek tiek sluoksniuota ir malonaus pieno skonio. Varškė yra vienas iš produktų, kuriuose gausu visaverčių baltymų. Joje taip pat yra fosforo, kalcio ir daug B grupės vitaminų. Įdomu tai, kad sūris ir varškė anksčiau reiškė tą patį, nors dabar tai visiškai skirtingi produktai.
Gaminimo laikas
200 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
262 kcal.
Baltymai
7 g
Riebalai
13 g
Angliavandeniai
28 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4.11/5 (19 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Bagetė su minkštu varškės sūriu Žingsnis 1
Paruoškite mieles. Supilkite cukrų ir mieles į šiltą vandenį ir gerai išmaišykite. Palikite mišinį šiltoje vietoje 10-15 minučių, kad susidarytų "kepurė".

Žingsnis 2

Bagetė su minkštu varškės sūriu Žingsnis 2
Užminkykite tešlą. Į persijotus miltus įberkite druskos ir išmaišykite. Sudėkite minkštą varškę ir rankomis išminkykite mišinį, kad gautųsi trupiniai. Tada į ingredientus supilkite atvėsintą sviestą, mieles ir cukrų ir užminkykite tešlą. Paruoštą tešlą perkelkite į dubenį, uždenkite maistine plėvele ir palikite šiltoje vietoje 1-1,5 valandos.

Žingsnis 3

Bagetė su minkštu varškės sūriu Žingsnis 3
Suformuokite bagetes. Padalykite tešlą į dvi lygias dalis. Kiekvieną iš jų iškočiokite ne storesnę kaip 1 cm storio ir maždaug 20x40 cm ploto. Tada tešlą suvyniokite į ritinį, bet ne per daug tvirtai, kad kepdama ji neplyštų kraštuose. Tą patį pakartokite su antruoju gabalu.

Žingsnis 4

Bagetė su minkštu varškės sūriu Žingsnis 4
Paruoškite bagetės formą. Paimkite foliją, išmatuokite reikiamą ilgį su atsarga šonams, sulenkite foliją į 3-4 sluoksnius ir nupjaukite. Tada centre padarykite užlenkimą ir ilguosius kraštus užlenkite ant šonų. Forma turi būti ilgesnė ir platesnė nei bagetės. Ištepkite formą augaliniu aliejumi ir pabarstykite miltais.

Žingsnis 5

Bagetė su minkštu varškės sūriu Žingsnis 5
Į kepimo formą sudėkite bagetes. Paruoštą tešlą sudėkite į formą, užlenkite išsikišusius folijos kraštus, tada būsimas bagetes uždenkite folija ir palikite 30 minučių. Likus 10 minučių iki laiko pabaigos, įjunkite orkaitę, kad ji įkaistų iki 180 laipsnių. Kai tešla pakils, padarykite ant jos įstrižų įpjovų. Sumaišykite kiaušinį su 1 valgomuoju šaukštu vandens, žiupsneliu druskos ir cukraus, šiuo mišiniu aptepkite tešlą. Pabarstykite bagetes sezamo sėklomis ir pašaukite į orkaitę 40 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos