Publikavimo data: 2024-06-08
Bagetė su miško grybais
Pievagrybiai yra vieni iš žinomiausių ir sveikiausių miško grybų. Jie rekomenduojami sergant širdies ir kraujagyslių ligomis ar sutrikus medžiagų apykaitai. Be to, pievagrybiai turi savybę mažinti kraujo klampumą, o tai padeda išvengti daugelio ligų. Bagetė su pievagrybiais yra aromatingas užkandis, pasižymintis maloniai subalansuotu skoniu. Kepti grybai puikiai dera su minkšta bagete, o česnakų aliejus patiekalui suteikia šiek tiek deginančio poskonio.
Žingsnis 1
Paruoškite faršą. Į keptuvę įpilkite alyvuogių aliejaus, sudėkite česnaką ir kepkite ant vidutinės ugnies, kol apskrus. Tada česnaką išimkite ir atidėkite į šalį. Į keptuvę sudėkite griežinėliais supjaustytus grybus ir kepkite juos 10-12 min. ant didelės ugnies, kol išgaruos sultys. Tada supilkite sojų padažą ir šiek tiek citrinos sulčių ir maišydami kepkite dar 2 minutes.
Žingsnis 2
Baigkite ruošti faršą. 2-3 šaukštelius petražolių atidėkite česnakiniam sviestui ir papuošimui. Nuimkite keptuvę nuo ugnies, į paruoštus grybus suberkite likusias petražoles. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 3
Paruoškite česnakinį aliejų. Sudėkite kepintą česnaką į dubenį ir sutrinkite jį trintuvu arba šaukštu, kol pasidarys košelė. Į česnakinį sviestą įmaišykite 1 šaukštelį petražolių ir pagal skonį citrinos sulčių. Kruopščiai išmaišykite.
Žingsnis 4
Surinkite patiekalą. Į sausą keptuvę sudėkite bagetės riekeles ir apkepkite jas iš abiejų pusių, kol taps auksinės spalvos. Apkeptas riekeles apšlakstykite česnakiniu aliejumi. Ant viršaus atsargiai sudėkite virtus pievagrybius.
Kategorijos