Publikavimo data: 2024-06-08
Bagetė su mortadella dešra
Mortadella yra garsi itališka virta dešra, gaminama Šiaurės Italijos Bolonijos mieste. Ji gaminama iš maltos kiaulienos ir kiaulienos riebalų, dažnai į ją dedama kitų produktų: jautienos, veršienos ir net arklienos. Bagetė su mortadella - nesudėtingas, bet įdomus užkandis, pasižymintis sodriu, ryškiu skoniu, maloniu aromatu ir riešutų poskoniu. Dėl didelio fosforo ir geležies kiekio šis užkandis puikiai tinka sportuojantiems žmonėms.
Žingsnis 1
Pradėkite ruošti. Bagetę perpjaukite per pusę, tada išilgai, kad susidarytų keturi vienodi gabaliukai. Vieną bagetės dalį aptepkite pesto padažu. Ant viršaus uždėkite po gabalėlį mortadellos. Ant dešros uždėkite sūrio griežinėlius.
Žingsnis 2
Sumuštinį iš bagetės sudėkite su mortadella. Ant sūrio sudėkite paprikas, saulėje džiovintus pomidorus ir alyvuoges. Įdarą uždenkite antruoju bagetės gabalėliu. Tą patį padarykite su likusiomis dviem duonos riekelėmis.
Kategorijos