Publikavimo data: 2024-06-08
Bagetė su parmezanu
Prancūziška bagetė puikiai dera su itališku parmezanu. Tokius kepinius gana lengva paruošti namuose, nes prancūzai vertina bagetę dėl jos paprasto paruošimo. Tešlai reikės lygiai tokių pačių produktų kaip ir įprastai kvietinei duonai, skiriasi tik proporcijos - reikės šiek tiek daugiau skysčio. Žinoma, kad bagetės forma yra pailga. Dėl to kepiniai būna purūs, su traškia plutele. Parmezanas bagetei suteikia pikantiško, sūraus skonio.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Sumaišykite miltus, mieles, druską ir cukrų. Mišinyje padarykite nedidelį įdubimą ir supilkite vandenį. Užminkykite minkštą ir šiek tiek lipnią tešlą. Kai vanduo galutinai susijungs su miltais, sudėkite 50 g sūrio ir išmaišykite. Perkelkite tešlą į saulėgrąžų aliejumi pateptą indą. Uždenkite jį maistine plėvele, uždenkite virtuviniu rankšluosčiu ir 1 valandai pastatykite į karštį. Tuomet išminkykite tešlą ir vėl uždenkite maistine plėvele. Palikite dar maždaug 40 minučių.
Žingsnis 2
Paruoškite bagetes kepimui. Paruoštą tešlą padėkite ant miltais pabarstyto darbinio paviršiaus ir padalykite į tris lygias dalis. Suformuokite tris bagetes ir išdėliokite jas ant pergamentinio popieriaus 4 cm atstumu viena nuo kitos. Kad tešla neišsiplėstų, popierių tarp bagučių sulenkite į akordeoną. Uždenkite drėgnu rankšluosčiu ir palaikykite 10 minučių.
Žingsnis 3
Iškepkite bagetes. Pabarstykite bagetes likusiu tarkuotu sūriu. Išdėliokite bagetes ant kepimo skardos ir kepkite 35 minutes, kol paruduos. Kepimo laikas gali skirtis priklausomai nuo orkaitės galingumo.
Kategorijos