Publikavimo data: 2024-06-08
Bagetė su pekorino sūriu
Iš bagetės su pekorino sūriu galima gaminti ne tik tradicinius sumuštinius, bet ir picą. Be pagrindinių produktų - duonos ir pekorino - reikia grybų, žolelių, česnako ir graikinių riešutų. Pecorino yra itališkas sūris, gaminamas iš avių pieno ir pasižymintis grūdėta struktūra. Jame gausu fosforo, kalcio, baltymų ir aminorūgščių, jo skonis sūrus, salstelėjęs, ryškus ir sodrus. Jei norite dar daugiau skonio, įdarą galite pagardinti kitų rūšių sūriu.
Žingsnis 1
Iškepkite grybus su česnakais. Sudėkite grybus ir česnako skilteles ant kepimo skardos, apšlakstykite rapsų aliejumi, pabarstykite druska ir pipirais ir 30 min. pašaukite į orkaitę. Tada šiek tiek atvėsinkite ir stambiai supjaustykite.
Žingsnis 2
Paruoškite grybų pesto. Sudėkite pievagrybius į virtuvinio kombaino dubenį, įpilkite 2 valgomuosius šaukštus vandens, sudėkite kepintus česnakus ir grybus, graikinius riešutus, petražoles ir bazilikus. Produktus susmulkinkite, palaipsniui supilkite 125 ml alyvuogių aliejaus. Plakite iki vientisos masės. Tada sudėkite pekoriną, jei reikia, pagardinkite druska ir pipirais, suplakite pulsais.
Žingsnis 3
Paruoškite sumuštinių picą. Bagetę perpjaukite išilgai, kiekvieną pusę patepkite likusiu alyvuogių aliejumi, užtepkite grybų pesto, apibarstykite fontina sūriu ir 3-5 min. pašaukite į orkaitę, įjungtą į grilio režimą.
Kategorijos